„Звездите на Камчия“ отбелязват 10-годишнината си с празнично издание » YEP.bg

„Звездите на Камчия“ отбелязват 10-годишнината си с празнично издание

Публикувано от YEP.bg на 11 July 2018 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , ,

Празничното издание на Фестивала на детското творчество „Звездите на Камчия“, под знака на UNESCO, ще се проведе на 13 юли 2018 г. от 20,00 ч. в киноконцертната зала на детски лагер „Чермонорски“. С него ще се отбележи 10-годишнината от създаването на детското движение „Звездите на Камчия“, в което вземат участие деца на различна възраст и от различни страни - гости на комплекса.

Първото издание на фестивала „Звездите на Камчия“ се провежда на 26 юни 2008 г. Идеята за създаването му е на председателя на Фондация «Устойчиво развитие за България» Станка Шопова, а учредители са Фондация "Устойчиво развитие за България», СОК "Камчия" ЕАД, Творчески съюзи и организации от София, Варна и Аврен. Според философията на детското движение "Звездите на Камчия" всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани, а сцената на «Звездите» е най-доброто място за творческа изява. Участниците се оценяват от авторитетно международно жури в осем номинации във всички видове изкуства. Движението приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята.

За своите 10 години фестивалът има над 100 издания. Повече от 9000 участници от над 70 страни са показали талантите си пред 100-хилядна публика – деца и възрастни.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments