Звезда от „Откраднат живот“ е част от нов филм на режисьора Зорница София » YEP.bg

Звезда от „Откраднат живот“ е част от нов филм на режисьора Зорница София

Публикувано от YEP.bg на 11 December 2016 | 0 Коментари

Източник: Ирена Райчева

Етикети: , , , , , ,

Защо една майка оставя детето си и бяга в гората? Коя кауза струва повече от собствения живот и семейното огнище? Отговори на тези въпроси и една различна гледна точка носи „Воевода“ - най-новият български филм на „Лента”, който ще пренесе зрителите в емблематичен момент от българската история.

 

Зорница София е режисьор и главно действащо лице във филма, който представя живота на Румена Воевода. Сред запомнящите се филмови проекти на Зорница София се нарежда и най-успешният сериал на медицинска тематика в България – „Откраднат живот“, чийто първи епизоди са създадени именно с нейно участие. В една от главните роли почитателите на лекарския сериал ще видят Алек Алексиев, който оставя лекарската престилка за автентично преобразяване в един от героите на „Воевода“. Ко-продуценти в проекта са продуцентите на „Откраднат живот“ - Dream Team Films.

Сценарият е създаден на база на спомени на очевидци и разказа „Румена Воевода“ на Николай Хайтов, които свидетелстват за силата на женския дух и участието на множество жени в хайдушкото движение. „Изключително интересен свят, който не познаваме. По време на проучванията за филма разбрах колко много жени воеводи е имало в този период“, разказва Зорница София, допълвайки, че има над 35 жени, за които е писано през годините, но не е създаден нито един филм за тях.

„Воевода“ ще влезе в кино салоните в цялата страна на 13 януари.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments