Задава се първата постановка на Варна Денс Театър » YEP.bg

Задава се първата постановка на Варна Денс Театър

Публикувано от YEP.bg на 9 July 2018 | 0 Коментари

Източник: Виолета Тончева

Етикети: , , ,

На 14 юли 2018 от 19 ч. на сцената на Варненска опера ще бъде представена премиерата на „Зад обявите“, първата постановка на Варна Денс Театър. „Зад обявите“ е танцов спектакъл върху съвременна музика по хореография на Надя Димокова и стихове на младата поетеса Ралица Генчева.

Сюжетът се развива около старо табло за обяви, някъде в града. Пред публиката ще се разкрият историите зад обявите, както и съдбите на хората, спрели се край таблото. Различни хора ще търсят работно място, ще предлагат уроци по френски език (нали денят на премиерата съвпада с Националния празник на Франция), а може би ще намерят точно това, за което истински копнеят.

Зрителите ще станат свидетели на случайни или неслучайни, а понякога и съдбоносни срещи – на пламнала от пръв поглед любов, на весело събиране с приятели. Ще видят танцуващата душа на вглъбена в стари спомени възрастна жена и забързаното ежедневие на една майка.

С изразните средства на съвременния танц и поезията на Ралица Генчева зрителите ще имат възможността да станат съпричастни на историите зад обявите и те да оставят следа в тях по един вдъхновяващ начин.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments