„Влюбеният Шекспир” тръгва за София » YEP.bg

„Влюбеният Шекспир” тръгва за София

Публикувано от YEP.bg на 27 May 2017 | 0 Коментари

Източник: Виолета Тончева

Етикети: , ,

Поради големия интерес към суперпродукцията „Влюбеният Шекспир” на Варненския драматичен театър, постановката на Пламен Марков, в която участва почти цялата трупа на театъра, ще се играе за втори път в столицата на 6 юни от 19.00 часа в НТ „Иван Вазов”.

„Влюбеният Шекспир” е премиера за България по сценария на Марк Норман и Том Стопард за едноименния филм, носител на 7 награди „Оскар”, сценична адаптация Ли Хол. Първа продукция West End by Disney Theatrical Productions & Sonia Friedman Productions, режисьор Деклан Донелан, по идея на Ник Ормърод, музика Пади Кюнин. Превод и постановка Пламен Марков, сценография и костюми Мира Каланова, авторска музика Калин Николов, сценичен бой и хореография Камен Иванов.

„Влюбеният Шекспир” е брилянтна комедия за недоразуменията около написването на прочутата пиеса „Ромео и Жулиета” и забраната жени да играят в театъра. Много от героите, репликите и сюжетните похвати се отнасят до пиесите, а в постановката на проф. Пламен Марков и съвсем буквално до сонетите на барда, така че съвременното преживяване на Шекспир не е лишено от автентичност. Дозата историчност пък придава на измислената любовна история още по-голяма романтика. Цялата артистична свита около „Влюбеният Шекспир”, начело с Адриан Филипов (Уил/Шекспир), Стоян Радев (Филип Хенслоу – продуцент и собственик на театър) и Цветина Петрова  (Виола/Кент/Ромео/Жулиета), е заета да разясни на зрителя кога, как и защо все пак се влюбва човек!


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments