Веселин Плачков с кино и театрална премиера » YEP.bg

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

Публикувано от YEP.bg на 10 October 2017 | 0 Коментари

Източник: Светла Русева

Етикети: , , ,

Веселин Плачков  -  едно от най-характерните лица на българския театър и кино с премиера на филма „Дамасцена“ и постановката „Дядо Коледа е боклук“.

Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената “Голяма екскурзия”.

Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.

Актьорът  е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда“.

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.

Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен“

"Дамасцена" е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина. Филмът е създаден по истинска история и ще се прожектира от 3 ноември по кината.

Веселин Плачков влиза в ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „Дядо Коледа е боклук“. Премиерата на „„Дядо Коледа е боклук“ е на 4 ноември, театър „Сълза и смях“, открита сцена.

Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от  актьори : Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев ,  Ненчо Илчев и Сашо Дойнов,  обещава да се превърне в една от най- гледаните тетрални постановки.
Хора “на ръба на нервна криза” се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество “Отчаяние и приятелство”, което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments