Варна става столица на световната анимация » YEP.bg

Варна става столица на световната анимация

Публикувано от YEP.bg на 12 September 2017 | 0 Коментари

Източник: Артин Вижън

Етикети: , , , , ,

13-тият Световен фестивал на анимационния филм ще събере отново най-доброто създадено в областта на анимационното кино.  Форумът ще се проведе във Варна в дните от 13 до 17 септември. В конкурсната програма ще бъдат показани 60 късометражни, 6 пълнометражни, 22 детски и 36 студентски филма, както и 8 телевизионни сериала. Всички те ще се състезават за 11-те награди на фестивала. Те ще бъдат определени от международно жури в състав: световно известният аниматор и носител на „Оскар“ Александър Петров (Русия),  Мохамад  Реза Карими Сареми (Иран),  Золтан Силаги Варга (Унгария) и Невелина Попова (България).  Произведения на български автори  ще мерят сили с творбите на техните колеги от чужбина. Ще има  богати и много интересни съпътстващи програми, като панорамата с филми, които не са били селектирани в конкурсната програма, студентски филми от филмови училища в България, Полша, Франция, Шотландия и Китай, премиера на филма „Вятър работа“ на Анри Кулев и две ретроспективи.

За пръв път в България ще бъде показан руският документален филм „В търсене на изгубената поща“,  разказващ за загадъчно изчезнал анимационен филм на режисьора Михаил Цехановски.

Жорж Сифианос, професор от Висшия институт за декоративни изкуства в Париж, ще зарадва отново  любители и професионалисти с поредната си лекция - този  път посветена на актьорската игра в анимацията.

Ще бъдат представени и две нови книги – „Анимационни сценарии“ на Иван Веселинов и „Драматургичното пространство на анимацията“ на Невелина Попова.

Място: Фестивален и конгресен център – Варна

Организатор: Сдружение „Световен фестивал на анимационния филм”


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments