Галерия „Графит” и Варна Фото Фест представят в обща изложба три големи имена » YEP.bg

Галерия „Графит” и Варна Фото Фест представят в обща изложба три големи имена

Публикувано от YEP.bg на 25 June 2015 | 0 Коментари

Източник: Петра Димитрова

Етикети: , , , , , ,

Варненската галерия "Графит" и Варна Фото Фест ще срещнат почитателите на фотографията с три големи имена. На 26 юни (петък) в галерията със свои изложби ще се представят Станислав Петера и Дан Войтех от Чехия, както и голямото име в българската фотография Любомир Сергеев. Официалното откриване на изложбата е от 18,30 ч.   
 
Човешки същества

Станислав Петера (Чехия)
Изложбата на Станислав Петера с прозаичното име “Човешки същества” представя един уникален, магичен свят, в който главни действащи лица са известни и неизвестни чешки персонажи, показани с ежедневните им занимания, но в имагинерна, приказна обстановка създадена от фантазията на автора.

 За автора

Станислав Петера бързо се изкачва в йерархията на младите модни и рекламни фотографи в Чехия, създавайки си име на иновативен и креативен творец. Негова запазена марка е създаването на магическа атмосфера чрез уникална обработка на кадрите и екзсклузивен стайлинг на сцените.
Негови фотографии са публикувани в най-добрите модни списания (Harper’s Bazaar, Elle, Dolce Vita).
По време на обучението си в Париж, Станислав трупа знания и умения от опита на най-добрите модни фотографи в света и в същото време усъвършенства стила си в обработка на фотографии за Vogue и редица международни марки. Станислав Петера води лекции по Рекламна Фотография и Постпродукция в следните университети: UTB Zlín (2008), Charles University Prague (2009), University of Economics Prague (2012), University of West Bohemia (2014).

 4 motion

Дан Войтех (Чехия)


 Изложбата 4 motion се състои от четири различни творчески цикъла, обединени от темата “движение”.
Природата и човекът тук са изследвани чрез ролята на движението, пространството, светлината и времето до достигане на обективна промяна в състояние, емоция и форма. Един наистина успешен, вдъхновяващ експеримент в търсене на нови фотографски естетически възприятия.

За автора

Дан Войтех е фотограф, фокусиран върху спортна фотография, портрети и рекламна фотография. Постоянно експериментира и търси нови гледни точки в спортната фотография. Дан е е фотограф на Red Bull Photofiles от 2011 г.

 To The Bone

Любомир Сергеев (България)

Изложбата е селекция от последните творби на автора, една част от които са комерсиални проекти, други – лични. Всички са обединени от идеята за движение, пространство или история. Всяка една фотография следва предварително замислена идея и разказ. “To The Bone” или “До мозъка на костите” в превод на български е израз, който в случая изрязява отдадеността на автора към своите проекти и отделянето на внимание на всеки пиксел от дигиталната творба.

 За автора

Любомир Сергеев е роден през 1978 г. в Търговище. Израства във Варна. Често добавя концептуален авторски поглед към рекламната фотография, където се изявява най-активно. В персоналните му творби основно място заема афинитетът му към танца, спорта и движението като цяло. Редовно се ангажира със социални и благотворителни проекти. Реализирал е изложби в Испания, Италия, Украйна, Лондон и Ню Йорк. Творбите му са показвани и в десетки галерии в множество български градове.
Редовно е лектор и организатор на уъркшопи в България и в страни като Испания, Белгия и Италия.
Печелил е множество родни и не по-малко международни конкурси. Сред по-значимите му отличия са най-престижната награда във фотографския свят – статуетката Виктория – Гран При на Trierenberg Super Circuit, Фотограф на годината в най-големия в света фотографски конкурс Oneeyeland, както и два златни и един сребърен медала от най-престижния европейски конкурс PX3 в категория реклама. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments