Валентина Венциславова: Картините ми са вдъхновени от светлината » YEP.bg

Валентина Венциславова: Картините ми са вдъхновени от светлината

Публикувано от YEP.bg на 3 November 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , ,

Валентина Венциславова е родена във Варна, но от дълги години работи и живее в Испания. Там тя изгради успешна кариера на моден фотограф и често можеше да бъде срещната на едни от най-големите фешън прояви, където бе сред акредитираните модни журналисти. Отделно Валентина е известно име и сред моделите. Дефилирала е на много подиуми, както и е позирала за редица популярни имена във фотографията.

Преди две години Венциславова насочи поглед и към рисуването. Тя прие да отговори на въпросите на YEP.bg и да разкрие кое я е накарало да посегне към палитрата.

- Валентина, била си модел, а после и моден фотограф. Кое те накара да посегнеш към четките и палитрата?

- Визуалните изкуства винаги са били част от работата ми. Рисуването е един нов начин за изява. За мен е едно допълнение към творческата ми реализация. Рисувам по усещане. Съгласна съм, че картините изразяват вътрешния свят на художника, но за мен са по-скоро моментно настроение или емоция.

- Кой е твой учител?

- Имам прекрасен учител. Казва се Jaime Mestres Estartus и е едно от големите имена в Испания. Вече две години всяка седмица рисувам в неговото ателие. Той ми показва различни техники, насочва ме, помага ми да повярвам в себе си.

 - Какво обичаш да пресъздаваш на своите платна?

- Работите ми са вдъхновени от светлината. Интуитивна съм и това ми помага много. Харесвам абстрактното мислене, което търси и създава хармония. Изкуството е една мистерия. Заслужава си човек да се докосва до тази магия.

- Мислила ли си за самостоятелна изложба?

- Участвала съм в много колективни изложби. Последната година пътуванията и участията ми са свързани с рисуването и представянето на художествените ми творби. Имам две платна, които дарих на частни музеи в Мадрид, както и картина, дарена на голяма фондация. Участвала съм в изложби в Рим, Ню Йорк, Барселона, Португалия, Япония... Имам планирана самостоятелна изложба на 22 ноември в Барселона, която ще продължи до края на 2018 г.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments