Театралите ни гостуват в столицата, очакват с нетърпение наградите Икар » YEP.bg

Театралите ни гостуват в столицата, очакват с нетърпение наградите Икар

Публикувано от YEP.bg на 20 March 2014 | 0 Коментари

Източник: Виолета Тончева, ТМПЦ

Етикети: , , , , , ,

Снимка: ТМПЦ


Драматичен театър "Стоян Бъчваров" гостува в столицата, където в рамките на Софийски театрален салон 2014 представя на 20 и 22 март в Театър "София" своите номинирани за наградите на САБ ИКАР 2014 постановки "Канкун" и "Ревизор". Най-новото премиерно заглавие „Измяна” столичани могат да видят на сцената Сатиричния театър утре, съобщи Виолета Тончева от ТМПЦ.


На 27 март, Световния ден на театъра, очакваме с нетърпение обявяването на наградите ИКАР 2014. Драматичен театър „Стоян Бъчваров” участва в творческата надпревара с 4 номинации: номинация на Стоян Радев за главна мъжка роля – Градоначалника в „Ревизор”, номинация за музика на Петър Дундаков в „Талантливият мистър Рипли”, 2 номинации за сценография – на Мира Каланова в „Ревизор” и на Венелин Шурелов и Елица Георгиева в „Канкун”. 

В деня на своя празник варненските драматични актьори ще поднесат на верните си почитатели утвърдения във времето и неостаряващ спектакъл – комедията „Дамски шивач” от Жорж Фейдо, реж. Румен Велев, сценограф Тодор Игнатов, авторска музика Стефан Димитров, с участието на Валентин Митев, Александър Илинденов, Свилен Стоянов, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Мария Гинкова и др.

Преди спектакъла ще бъдат обявени носителите на наградите „Златна маска”, с които традиционно всяка година Драматичен театър „Стоян Бъчваров” поднася своята признателност за подкрепата на медийни и бизнес партньори и отбелязва годишнини на заслужили театрални творци. Ще станат известни и резултатите от интерактивната кампания „Маската свали ли?”, с която студенти от ИУ Варна и възпитаници на студио „Театър” на Стоян Радев целят да приобщят повече млади хора към света на театралното изкуство.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments