Иван Велчев: Съвременните деца имат да откриват още много светове, освен този от компютърните игри » YEP.bg

Иван Велчев: Съвременните деца имат да откриват още много светове, освен този от компютърните игри

Публикувано от YEP.bg на 24 September 2014 | 0 Коментари

Източник: Moko Solution

Етикети: , , , , , , , ,

Снимка: Moko Solution


Гласът на Бен Тен и Дъсти от „Самолетите“ става глас и на музикално-образователния спектакъл "Приказки с оркестър". Заедно с Милица Гладнишка, разказвач на приказката „Тримата братя и златната ябълка“, която ще бъде представена за първи път на сцената в зала „България“ на 26 октомври, е обичаният от всички деца актьор Иван Велчев. Озвучавал редица анимационни герои, сред които Въртоглав (Как да си дресираш дракон), Бъгс Бъни в "Шантави Рисунки", странния създател на машина за храна Флинт Локууд (Облачно с кюфтета), Велчев е познат още и от представлението "Питър Пан", изпълнявайки ролята на едноименния главен герой в постановката на Столичен куклен театър.

За предизвикателството да участва в проекта „Приказки с оркестър“, актьорът споделя: „Изключително щастлив съм да участвам в тази инициатива и да си партнирам с актриса като Милица на сцената. И двамата влагаме много желание и емоции в това приключение. Идеята на спектакъла е да представи по един по-различен и интересен начин българските народни приказки, като въздейства едновременно на детските сетива и възприятия чрез картина, звук и гласове.“ Според Иван Велчев съвременните деца имат да откриват още много светове, освен тези от компютърните игри. За него нашият фолклор, нашите приказки и култура са невероятно богати: „Винаги има какво да вземеш и научиш от тях! А големият оркестър определено ще допринесе нещата да станат вълшебни…“ – допълва актьора.

Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11-годишна възраст и е специално разработен от екип детски психолози, педагози, музиканти, театроведи, сценаристи и цели да развива индивидуалното възприятие на децата и да ги запознае с различните изкуства. Двамата разказвачи заедно, с оркестър от класически и фолклорни инструменти, диригент и художници, рисуващи картини от приказката в реално време, ще провокират въображението на децата, съобщават от Moko Solution.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments