Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ се включва в „Нощта на музеите и галериите“ » YEP.bg

Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ се включва в „Нощта на музеите и галериите“

Публикувано от YEP.bg на 14 May 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Представят историята на първото в страната ни училище за слепи. Това ще стане в рамките на Нощ на музеите и галериите 2018. В музея към Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“  могат да се видят различни предмети, които са свързани с исторически за училището събития, помагала за обучение и ограмотяване на брайлова азбука.

Развитието на училището е съхранено и чрез богат снимков материал. Експонатите са достъпни за хора с увреждания, а посетителите могат да пишат на плоча с шило или на брайлова машина.

Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ ще участва в „Нощта на музеите и галериите“ на 18 май от 16:00 до 20:00 часа. Програмата включва посещение в Музей за образование на зрително затруднените в България, кратка разходка из училището и демонстрация по шоудаун от 17:00 до 18:00 часа, пише в официалната програма на събиитето.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments