За трета поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните » YEP.bg

За трета поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните

Публикувано от YEP.bg на 6 June 2018 | 0 Коментари

Източник: Маргарита Енева

Етикети: , , , , , , ,

Снимка: Антонио Георгиев

За трета поредна година София влезе в международния календар на фотомаратоните по света. Фотомаратонът е проект на фондация „ФотоФабрика“, и се осъществява с финансовата подкрепа на Столична общинa, Програма „Европа“ 2018, съвместно с Институт Сервантес и Чешки културен център.


Над сто и петдесет души се включиха във фотографското състезание на 2 юни в двора на Културен дом „Средец“ на ул. „Кракра“ 2.

Без ограничение на възраст и професия, всички любители на фотографията имаха възможност да направят най-добрата си снимка в рамките на 5 часа. Темата която беше изтеглена, непосредствено преди старта на състезанието е: „Раздяла“.

Жури в състав: Димитър Дилков, фотограф към АФП; Яна Лозева, фотограф и творчески директор на списание „СВЕМА”; Боряна Телбис, журналисти част от екипа на Фотофабрика, Фелия Барух, фотограф и куратор на „ФотоФабрика”, имаха нелеката задача да изберат две от 150 снимки. Основните критерии, по които бяха оценявани анонимните фотографии са: техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата.

В края на деня с музика и коктейли се прожектираха всички снимки и бяха обявени победителите на Фотомаратон София 2018г.

Наградите получиха: Антоанета Куик и Антонио Георгиев.

Поощрителна награда за своята снимка, получиха: Иван и Ивайло Младенови - почетна грамота и трето място.

Наградата на Антоанета Куик е пътуване до Прага, която лично получи от Директора на Чешкия културен институт- Дагмар Остранска.

Наградата на Антонио Георгиев, беше връчена от Директора на Институт „Сервантес“ –  Валдивиелсо  – пътуване до Мадрид.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments