Правят сателитна прожекция на операта „Бохеми“ » YEP.bg

Правят сателитна прожекция на операта „Бохеми“

Публикувано от YEP.bg на 14 June 2018 | 0 Коментари

Източник: NIRA Communications

Етикети: , , , ,

Днес в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще звучи гласът на българската оперна дива Соня Йончева. На големия екран в Зала 1 ще видим нейното прeвъплъщение като Мими от „Бохеми“ на Джакомо Пучини на сцената на Метрополитън опера. Прожекцията е в рамките на програмата „Интермецо“, която продължава партньорството на Театралното и Музикалното „Варненско лято“ в представянето на сателитни прожекции от програмата „Метрополитън опера на живо“ на една от водещите в света оперни сцени в Ню Йорк.

Ще видим една от най-популярните и обичани оперни творби, която отново е в афиша на Метрополитън в класическия прочит на легендарния Франко Дзефирели от 1981 г. Впечатляващата сценография, също дело на режисьора, е един от важните аспекти на тази историческа постановка.

За българската част от многомилионната аудитория на програмата „Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк“ голямото вълнение е от завръщането в ролята на Мими на Соня Йончева, направила фурор именно там, с дебют само 5 седмици след раждането на сина си през 2014 г. След съвместната работа в „Травиата“ през миналия сезон, сега Йончева отново ще си партнира с Майкъл Фабиано в ролята на Рудолф. Сред другите изпълнители са още Сузана Филипс (Мюзета), Лукас Мийчъм (Марсел), Алексей Лавров (Шонар), Матю Роуз (Колин) и Пол Плишка (Беноа/Алсиндор). Историята на влюбените бохеми, търсещи мястото си под слънцето в бързо променящия се свят в началото на XIX век, е безсмъртна и изпълнена със страсти. Радост и тъга, любов и ревност, близост и болка – това е емоционалната реалност в Париж, люлка на изкуствата през вековете.

Програма „Интермецо“ е съвместна инициатива на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments