Ованес Торосян показа тънкости от фехтовката пред журналисти » YEP.bg

Ованес Торосян показа тънкости от фехтовката пред журналисти

Публикувано от YEP.bg на 19 June 2017 | 0 Коментари

Етикети: , , , , ,

Снимка: Емилиян Ялъмов, YEP.bg

Мюзикълът „Тримата мускетари” от Максим Дунаевски, създаден по великия приключенски роман на Александър Дюма – баща, ще има своята българска премиера на 29 юни и 22 август 2017 от 21:00 ч. в Опера в Летния театър. Ованес Торосян ще изиграе ролята на Д’Артанян в мюзикъла. На среща с медиите днес Ованес показа тънкости от фехтовката.

Той успя с крак да вдигне истинска шпага от земята. Също така стана ясно, че Торосян ще се появи пред публиката във Варна яхнал буен кон. Актьорът си спомни също, че в Армения е израснал с легендарния руски филм  „Д`Артанян и тримата мускетари”. Заедно със своите приятели непрекъснато разигравали сцени от лентата, но вместо шпаги в ръцете им имало дървени сопи. Като дете Ованес влизал в ролята на Арамис.

Сега, когато отново чета текста, погледът ми е съвсем различен. След първата репетиция изпитах особено чувство, сякаш се връщам в детството. Мисля, че днес младите хора имат нужда от герои, искат да бъдат герои, но не знаят как да бъдат герои. Аз също искам да бъда герой и в някаква степен за времето на представлението ще бъда герой. Това ми харесва“, сподели преди седмица пред Виолета Тончева Торосян.

Либретото и сценичната реализация на „Тримата мускетари“ е на Николай Априлов.

Пред медиите бе представена и съвместната инициатива на Държавна опера Варна и РБ „Пенчо Славейков“, озаглавена „Да преживеем Дюма“. На 24 юли се отбелязват 215 години от рождението на Александър Дюма – баща. Инициативата включва разработка на специални апликации и ваучери, филмов маратон и обучение по фехтовка.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments