КОМЕДИЯ ДЕЛ АРТЕ – „Островът на робите“ за пръв път на българска сцена » YEP.bg

КОМЕДИЯ ДЕЛ АРТЕ – „Островът на робите“ за пръв път на българска сцена

Публикувано от YEP.bg на 11 January 2018 | 0 Коментари

Източник: Маргарита Енева

Етикети: , , , ,

На 17 януари 2018г. от 19:00ч. на голяма сцена в Народния театър ще гостува спектакълът  „Островът на робите “ от  Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ „Иван Радоев“. За пръв път пиесата на френския драматург Пиер дьо Мариво ще бъде представена пред българска публика. Режисьор на спектакъла е Васил Василев, а преводът е на Наташа Колевска.


„Островът на робите“  е едно пътешествие през театъра на образите, в който жанрът "комедия дел арте" (комедия на маските) се преплита от  ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия. В тази модерна, цветна приказка,  актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата. Въпросите, които се задават в „Островът на робите“  са едни от вечните въпроси , откъде започва свободата и къде свършва  робството. Героите на Мариво ще търсят редом със зрителите тези отговори.

Има ли излизане от островът на робите  и каква е цената да си силен или слаб,  да можеш да печелиш, но и да губиш, както и силата да простиш, са все въпроси, които търсят и днес своите отговори. Ефектната сценография и костюми са дело на Константин Вълков,  хореография и пластика-Ина Гергинова. А смелият  актьорски дебют  е на: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments