Оперната певица Ина Кънчева: Вярвам в обединяващата сила на изкуството » YEP.bg

Оперната певица Ина Кънчева: Вярвам в обединяващата сила на изкуството

Публикувано от YEP.bg на 18 May 2018 | 0 Коментари

Източник: Фондация "Културни перспективи"

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Фондация "Културни перспективи"

"Моята вяра в обединяващата сила на изкуството е синтезирана в този проект. Това не е просто конкурс за стипендия, това е един нов начин на мислене, който ще демонстрира как се случва промяната към устойчиво развитие. Tворчески път без човешка подкрепа, която да даде смисъл в развитието на един артист, би бил белязан с амплитудни колебания, с много усилия в невярна посока и с голяма доза скептицизъм. Смея да твърдя това от позицията на артист, който в различни моменти от творческата си кариера бе подкрепян с много отзивчивост, любов и не на последно място, с финансова помощ." Това заявява Ина Кънчева, основен двигател и вдъхновител на Национална стипендия "С усилия към звездите". Стипендията е учредена от Фондация „Културни перспективи” и КЦМ 2000 ГРУП и всяка година ще подкрепя млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.


Ина Кънчева е творец, който очарова и завладява публиката със своята музика. Оперна певица с умение да се превъплъщава, тя пее с лекота и споделя по изненадващо естествен начин радостта си от пеенето.

В началото на кариерата репертоарът й се гради върху големите роли от творби на Верди, Пучини, Гуно, Белини, като през оперния сезон 2002 – 2005 е постоянен гост в Държавната опера - Хановер с Мими („Бохеми”), Джилда („Риголето”), Виолета Валери (”Травиата”), както и с Жулиета („Капулети и Монтеки”).

От 2006 до 2011 година Ина Кънчева е солист на трупата на Държавната опера – Щутгард.

През 2016 година заедно с пианиста Людмил Ангелов - един от водещите съвременни изпълнители на Шопен - , тя издава чрез лейбъла Toccata Classics своя диск „Полин Виардо”, който съдържа прекрасни композиции на Виардо по текстове от световната руска литература и обработки на мазурки от Шопен, с които тя гостува на много международни сцени. През последните години излизат и други дискове със записи, сред които песни от Модест Мусоргски (Детска стая), диск със записи от Фестивала „Гауде Матер“ и албум с арии от Верди, Пучини, Белини, Гуно и Доницети в съпровод на Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на Милен Начев.

Един от големите приоритети на Ина Кънчева е насърчаването на даровити млади артисти.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments