НА ОТКРИТО ПОД ЗВЕЗДИТЕ - Над 400 души гледаха „Котките“ на плажа в Балчик » YEP.bg

НА ОТКРИТО ПОД ЗВЕЗДИТЕ - Над 400 души гледаха „Котките“ на плажа в Балчик

Публикувано от YEP.bg на 11 July 2017 | 0 Коментари

Източник: Галя Георгиева

Етикети: , , , , , ,

Мюзикълът  "Котките" събра над 400 души публика на плажната ивица пред Двореца. Точно в 21ч на изминалата съботна вечер трупата на Варненската опера излезе на специално изградена сцена и очарова многобройната публика.

Постановката на Държавна опера Варна е дело на майстора на мюзикъла в България, проф. Светозар Донев, които е един от малкото получил разрешение от Андрю Лойд Уебър да направи своя собствена постановка за едно от най-дълго задържалото се на сцена представления.

Мюзикълът "Котките" е продължение на стартиралия през изминалата година общ проект на ДКИ КЦ "Двореца" и Държавна опера Варна за спектакли на открито под звездите, в красивия балчишки залив, които да зарадват жителите и гостите на Белокаменни град с досег до едни от най-популярните в цял свят мюзикъли, балети, оперети. На 15 юли на същата сцена до "Тихото гнездо" ще бъде представена Балетна гала в две части, които включват фрагменти от балета „Ромео и Жулиета”, „Лебедово езеро”,  „Кармен”, „Отело”,  „Дон Кихот”.

През август  сцената на Двореца  в Балчик отново ще бъде завладяна от магията на оперните изпълнения. На 4 август 2017, 21ч, мюзикълът „Тримата мускетари” ще очарова публиката. В ролята на Д’Артанян ще се превъплати  известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян. Мюзикълът „Тримата мускетари”, написан от сина на легендарния Исак Дунаевски, Максим Дунаевски, по великия приключенски роман на Александър Дюма – баща, ще има своята българска премиера  първо във Варна. Веднага след това пристига в Балчик. Оперетната гала "Мега спектакъл със звездите"  включва популярни арии с гост солисти от различни държави, които ще зарадват публиката на лятна сцена пред Двореца на 12 август.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments