НЕБЕ, ВОДА, БРЕГОВЕ - Национален пленер събира художници в Балчик » YEP.bg

НЕБЕ, ВОДА, БРЕГОВЕ - Национален пленер събира художници в Балчик

Публикувано от YEP.bg на 14 April 2018 | 0 Коментари

Източник: ДКИ КЦ "Двореца"

Етикети: , , , ,

От днес до 24 април в Двореца – Балчик ще се проведе седемнадесетото издание на националния пленер „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“ 2018.

Тазгодишното издание ще протече под наслов “Небе, Вода, Брегове”. Участие ще вземат следните автори: Антон Антонов, Ангел Гаджев, Георги Андонов, Кирил Навущанов, Радослав Ненчев, Румяна Русинова. Те ще имат възможността да се потопят в неповторимата атмосфера на архитектурно-парков комплекс “ Двореца“, брега и белия град, както и да пресъздадат светлината, аромата и цветността на  небето, водата, пролетните брегове. Песента на птиците, тишината на безмълвната мощ на водата, силата на творящата природна сила ще се слеят оставящи следи в картините им.
Пленерът ще стартира с изложба от участниците в него която ще се открие на 17 април от 15ч в галерия Тунела, която ще продължи до края на месеца.
Пленерът се организира от Община Балчик, ДКИ “Двореца“ Балчик и екип на Художници, Балчик, Любов – Дарина Янева, Силви Басева, Андрей Янев.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments