Майсторски класове на Академията на „Болшой театър” се провеждат в „Камчия“ » YEP.bg

Майсторски класове на Академията на „Болшой театър” се провеждат в „Камчия“

Публикувано от YEP.bg на 7 August 2018 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , , ,

За трета поредна година в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” се провежда Международният детски фестивал за танцово изкуство „GRAND DANCE ACADEMY” - за талантливи деца от 8 до 18 години. Те се състезават в категориите класически танц, съвременен танц, народно-характерен танц и поп-денс в съответните възрастови групи. С всяка година фестивалът разширява границите си и в него участват млади надeжди в танцовото изкуство от  България, Русия, Чехия, Турция, Гърция, Япония, Нова Зеландия, ЮАР, Ливан, ОАЕ, Украйна, Италия, Беларус, Швейцария  и др.

Председател на Международното жури на фестивала е проф. Марина Леонова – ректор на Московската държавна академия по хореография. В състава му са Владимир Малахов (Германия), н.а. Елена Андриенко – прима на „Болшой театър” (Русия), Вадим Писарев – ръководител на Украинския държавен балет „Н.А. Соловяненко” (Украйна), Сара-Нора Кръстева – директор на бaлeта на Софийска опера и балет (България), Маша Илиева – прима и педагог (България),  Такане Ямамото – хореограф  (Япония).

В рамките на фестивала - от 1 до 8 август в професионалните хореографски зали на комплекса се провеждат и майсторски класове с водещи преподаватели от Московската държавна академия по хореография и членове на международното жури. Всяка година в „Камчия“ авторитетното висше училище избира таланливи деца за обучение или стаж в Академията.                 Носителката на Първата награда Гран-при Ивана Харизанова вече трета година  е ученичка на МГАХ. Още три български деца бяха на стаж в прочутата балетна школа.    

Официалното откриване на фестивала ще се проведе на 8 август от 20.00 в киноконцертната зала „Радуга” на СОК „Камчия” с българска фолклорна програма, а тържественото закриване е на 12 август от 17.30 на същото място с гала-концерт на победителите.

Входът е свободен.  


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments