Лятна музикална академия „Конкордия“ отвори врати в Камчия » YEP.bg

Лятна музикална академия „Конкордия“ отвори врати в Камчия

Публикувано от YEP.bg на 12 July 2018 | 0 Коментари

Източник: Милослава Георгиева

Етикети: , , , , , ,

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна лятната музикална академия „Конкордия“, водена от световноизвестни музиканти. Сред тях е талантливият български китарист - Георги Василев - маестрото свири с Националния симфоничен оркестър на Италия, Оркестъра на Романска Швейцария, Камерния оркестър на Ермитажа, Софийска филхармония, Оркестър на БНР и много още.

В програмата на Акдемията са включени майсторски класове по класическа китара, контрабас и вокално майсторство. Класът по китара се води лично от Георги Василев, а този по контрабас от известната музикантка Ирина-Калина Гудева, дъщеря на авторът на емблематичните песни „Двама“, „Детство мое“, „Бяла тишина“ и „Лудо младо“ - Богомил Гудев. Участниците в Академията се обучават на вокално майсторство от Стефани Гурга – вокален педагог и корепетитор в Музикалните академии в Лозана и Сион. В „Камчия“ е и Седрик Мейер – изтъкнат швейцарски музикант, който свири на един от най-древните инструменти – архилютня.

Младите таланти имат възможност да се запознаят и с известния български лютиер - Боян Матев. Майсторът на китари, който е изработил най-звънките и мелодични музикални инструменти в България, сподели, че за създаването на една китара са необходими около 3 месеца. Най-добрите инструменти се произвеждат от палисандрово дърво или от кедър.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments