„Любовта е лудост“ посреща най-нашумелите ни млади филмови звезди във Варна » YEP.bg

„Любовта е лудост“ посреща най-нашумелите ни млади филмови звезди във Варна

Публикувано от YEP.bg на 12 July 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Емилиян Ялъмов, YEP.bg

Едни от най-нашумелите ни млади филмови звезди са потвърдили участието си в предстоящото издание на МФФ „Любовта  е лудост“. Това обяви на среща с медиите днес във Фестивален и конгресен център проф. Александър Грозев, артистичен директор на варненския кинофест. Панорамата "Съвременно българско кино" ще предложи родни филми, излезли на големия екран през последната година и ще даде възможност на варненската публика да се срещне с любимите си актьори и режисьори. Специални гости ще бъдат Велислав Павлов и Весела Бабинова от "Вездесъщият", Яна Маринова, сценарист и в главната роля на "Привличане", Ники Илиев - сценарист и режисьор на "Нокаут или всичко, което тя написа", Герасим Георгиев-Геро от "Посоки", Бойко Кръстанов, Лорина Камбурова, братята Деян и Дарин Ангелови и др.

 

 

На снимката: Проф. Александър Грозев, артистичен директор на МФФ "Любовта е лудост" и Тошко Гяуров, директор на ФКЦ

В програмата на МФФ „Любовта и лудост“ са включени 12 конкурсни филма. Председател на журито ще  бъде Клаудия Ландсбергер - Холандия, продуцент, лобист, създател на организация за промотиране на европейското кино. Другите членове на журито са: Виктор Божинов - България, режисьор, Луис Диого - Португалия, режисьор, спечелил наградата на Съюза на българските филмови дейци през 2014 г. за филма  „Фатален грях” ; Хелмут Шобел - Германия, драматург и журналист. В уточнение е петият член на журито.

ГАЛА ПРЕМИЕРАТА на "Безкрайната градина" на режисьора Галин Стоев ще се състои на 25 август от 20 часа в зала 1, което е българското конкурсно предложение.

Седмица преди кинофестивала, от 20 август, в залите на Фестивалния и конгресен център ще бъдат излъчени панорами с родни филми, посветени на 95-годишнината от рождението на режисьора Въло Радев и 70 години от рождението на незабравимия актьор Велко Кънев. Прожекциите ще бъдат с вход свободен.

Припомняме, че отново бе обявен и младежки конкурс за плакат на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“. Срокът за подаване на творбите е до 15 юли 2018г. В конкурса имат право да участват студенти и ученици до 35 години.

Всички плакати ще бъдат изложени във фоайетата на ФКЦ по време на фестивала, който ще се проведе от 24 август до 2 септември тази година.

Преди откриването на „Любовта е лудост“ – от 24 юли до 24 август, те ще бъдат поместени в профила на фестивала във Facebook – Международен филмов фестивал „Любовта е лудост”, където всеки ще има възможност да гласува за избрания от него плакат.

Голямата награда в конкурса ще е в размер на 300 лева и ще бъде определена чрез гласуването във Facebook. По 100 лева ще получат двама от участниците, които станат фаворити на гостите на фестивала и на акредитираните журналисти.

Наградите ще бъдат връчени на победителите на официалното закриване на „Любовта е лудост“ на 31 август.

На рождения си ден, 25 август, един от най- успешните ни актьори зад граница, Юлиан Костов ще представи филма „Син на друга майка“ (Another Mother’s Son ) във Варна по време на фестивала „Любовта е лудост“.

Юлиан е варненец, който живее от 8 години във Великобритания и снима там. За  филма „Син на друга майка“, Юлиан се явява на кастинг със стотици кандидати  и, в крайна сметка е избран за главната роля. След като я печели, отслабва с десет килограма и задържа теглото си до края на снимките.

Биографичната драма представя историята на Луиза Гулд, която се развива по време на Втората световна война, в окупирания от нацистите остров Джърси. Лу приема един избягал руски военнопленник /Юлиан Костов/ и го крие по време на войната.

Освен „Син на друга майка“, още един премиерен проект на Костов ще бъде прожектиран на 26-тото издание на фестивала. В късометражния шпионски екшън трилър „Разговорът“,  Юлиан играе Сам Куентин -  отлъчен американски шпионин, считан за мъртъв, който се среща с Агенцията, за да поиска да бъде оставен на мира. Срещата се случва на неутрална земя - в Барселона, където Куентин бързо разбира, че е бил изкупителна жертва на собствените си хора, в една игра, от която се излиза само по един начин.

В трилъра, Костов сам прави всичките бойни сцени и  каскади, включително скок от 4,5 метра.

Филмът „Разговорът“ е в официална селекция на 8 фестивала в Европа и Калифорния, където Юлиан е номиниран за най-добър актьор в LA Live Film Fest и  Independent Shorts Awards също в Ел Ей. 

Екшън трилърът е с оригинална музика от друг българин – успешният композитор зад граница Марио Григоров, който прави музиката и на „Син на друга майка“, откъдето двамата се познават.

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments