Любка Биаджони: Моите концерти не провокират със секс и скандал, а се стараят да покажат красотата на музиката » YEP.bg

Любка Биаджони: Моите концерти не провокират със секс и скандал, а се стараят да покажат красотата на музиката

Публикувано от YEP.bg на 10 January 2016 | 0 Коментари

Източник: www.svetsko.bg

Етикети: , , , , , , , , ,

LA TRAVIATA с диригент Любка Биаджони ще бъде представена точно на 14 февруари (неделя) от 19:00 ч. в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). Солисти на сценичната опера, която ще зарадва меломаните, навръх празника на виното и любовта, ще бъдат Марта Торбидони – сопран, Михаил Михайлов – тенор и Антон Керемедчиев – баритон. Самата Любка Биаджони не е само диригент. В нейните оперни спектакли тя се грижи за режисурата, декорите, костюмите и дирижирането, съобщава Svetsko.bg.

Любка Биаджони започва да поставя сценични опери от 2007 г. във връзка с развитието и успеха на Херенкимзее фестивал, който създава заедно със съпруга си през 2000 г.
Първата сценична опера в нейн стил по време на фестивала е точно LA TRAVIATA. Този тип постановки бързо печелят популярност в Германия. Това я вдъхновява да продължи с оперите „Набуко“, „Манон Леско“, „Риголето“, „Ариадна от Наксос“, „Селска чест“.

Тези опери са поставяни в Кимзее, на фестивала “Класик ам зее” в Нюрнберг, както и в Софийска Филхармония по времето, когато Любка Биаджони е била диригент там.

Основната разлика между класическия оперен спектакъл и сценичните опери на Любка Биаджони е, че музиката е на първо място, а не режисурата. Хор, оркестър, солисти и диригент са на една сцена, което създава интимното усещане за камерен концерт дори и в големи зали. „Моите концерти са музикантски, не провокират със секс и скандал, а се стараят да покажат красотата на музиката в нейната същност”, споделя самата Биаджони.

Марта Торбидони е започнала кариерата си именно с операта LA TRAVIATA с Любка Биаджони. Според диригентката, нейният стил на показване на операта дава силен акцент върху певците, а тяхното развитие и талант е видим за публиката.

LA TRAVIATA е една от нейните любими опери и ще ви донесе неподправена наслада от музиката и изпълнението на празника на влюбените.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments