СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВЪВ ВАРНА - Лента със „Златен глобус“ ще гледа варненската публика през март » YEP.bg

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВЪВ ВАРНА - Лента със „Златен глобус“ ще гледа варненската публика през март

Публикувано от YEP.bg на 9 January 2018 | 0 Коментари

Източник: Александър Николов / Артин Вижън

Етикети: , , , , , ,

Буквално преди часове творбата на Фатих Акин „Без милост“ спечели Златен Глобус за най-добър чуждоезичен филм на 2017! Журито в Кан удостои Крюгер с наградата за най-добра актриса от конкурсната програма на най-авторитетния филмов фестивал в света!

 

Винаги е изключително удоволствие – и за екипа на София Филм Фест-Варна, и за киноманите у нас, да осигуряваме срещи с великолепни, разтърсващи творби на любими режисьори в специалния месец март, посветен на киното, съобщават организаторите. В програмата на 9-тия София Филм Фест-Варна Без милост” („Aus dem Nichts”/„In The Fade”) на Фатих Акин ще бъде представен пред варненската публика!

 Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан. Никак не е случайно, че Даян Крюгер, с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си, беше удостоена с наградата за най-добра актриса Фатих Акин е способен на чудеса с актьори от всякакъв калибър. Стремежът на селекционния екип на София Филм Фест е да не пропускаме среща с неговите филми - Сбогом, Берлин” беше интригуваща провокация за широк диапазон публика, „Раната” беше мъчително връщане към раните на миналото, а „Храна за душата” („Soul Kitchen”) е един от най-топлите и забавни филми, които са минали през сърцата ни в последните десетина години. Да не забравяме също „Музиката на Истанбул” и „На прага на Рая- фестивалът, в партньорство с Гьоте-институт, е представял и ранните филми на талантливия германец.

Страстта на Акин към киното е голяма, и нашето възхищение от неговите способности като режисьор и разказвач се увеличава с всеки следващ негов филм. В „Без милост” героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за нео-нацистката групировка „National Socialist Underground”.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments