РАВЕН ДОСТЪП В КИНОСАЛОНИТЕ – Филм от програмата „Кино за незрящи“ показват във Варна » YEP.bg

РАВЕН ДОСТЪП В КИНОСАЛОНИТЕ – Филм от програмата „Кино за незрящи“ показват във Варна

Публикувано от YEP.bg на 28 March 2018 | 0 Коментари

Източник: Артин Вижън

Етикети: , , , , ,

И през 2018 София Филм Фест продължава своята кауза, всички хора да имат равен достъп в киносалоните . Инициативата се провежда за втори път в България, като за пръв път филм от програмата „Кино за незрящи“ ще бъде показан във Варна.


На 12 април, от 16 часа в зала 2 на Фестивален и конгресен център Варна хората със зрителни увреждания ще се насладят на най-новата творба на режисьора Вим Вендерс. В главните роли влизат, носителката на Оскар - Алисия Викандер и нашумелият напоследък шотландец - Джеймс Макавой. Потапяне е любовна история, която представя напълно различните светове на двамата главни персонажи Даниел и Джеймс. Те се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където и двамата се подготвят за своите опасни мисии. Влюбват се почти насила, но скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си.
,,Потапяне“ е технически адаптиран за незряща публика в студио. Освен традиционния дублаж е включен описателен текст, с помощта на който незрящата публика разбира всичко, което се случва на екрана извън диалога на героите.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments