Режисьорката Иглика Трифонова повежда маститото международно жури на МФФ „Любовта е лудост“ » YEP.bg

Режисьорката Иглика Трифонова повежда маститото международно жури на МФФ „Любовта е лудост“

Публикувано от YEP.bg на 7 August 2017 | 0 Коментари

Източник: Виолета Филипова

Етикети: , , , , , ,

Международното жури, което ще оценява конкурсната програма на МФФ "Любовта е лудост" 2017 е в състав:


Председател: ИГЛИКА ТРИФОНОВА - БългарияИглика Трифонова е български кино- и театрален режисьор.

През 1982 г. завършва „Кино и телевизионна режисура“ във ВИТИЗ и започва кариерата си като режисьор на документални филми. От този период са филмите ѝ „Лето господне 1990“ (1990, удостоен с първа награда на фестивала „При футура“ в Берлин), „Възможни разстояния“ (1992, с награда на фестивала на документалното кино в Молдова), „Разкази за убийства“ (1993), „Портрет на една актриса“ (1994) и „По пътя“ (1995).

През 2001 г. дебютира в игралното кино като режисьор и сценарист на филма „Писмо до Америка“ (Номиниран за 73-тите Годишни награди на Американската филмова академия).

През 2003 г. режисира в Театър „Сълза и смях“ пиесата „Фенове“, написана от Елин Рахнев специално за Христо Гърбов и Валентин Танев.

През 2006 г. – филмът „Разследване“ получава на Фестивала „Златната роза“ във Варна специалната награда на журито, наградата на критиката, наградата за мъжка роля (за Красимир Доков) и наградата за операторско майсторство (за Рали Ралчев).

За „Лъжесвидетелят“ Иглика Трифонова печели награда на кинофестивала в Кан 2011 г. за най-добър сценарий в Централна и Източна Европа – наградата ScriptEast ,Членове на международното жури:

- ЙЕСПЕР АНДЕРСЕН - ДанияЙеспер Андерсен е магистър по изкуствата. Работи към Датския филмов институт от 1990 г., куратор е в DFI / Cinematheque в Копенхаген от 1998 г.

Работил е и като филмов консултант за Северния съвет на министрите и е писал материали за датската, скандинавската и международната кино и филмова култура. септември 2013 г. представят 25 нови индийски филма. Той е директор на фестивала "East by southeast”, който се фокусира върху киното в Централна и Източна Европа.- ИГОР КОБИЛЯНСКИ - Молдова

Игор Кобилянски е актьор и режисьор от Молдова.

Изиграл е немалко роли в киното и театъра.

Завършва режисура към Академията за театър и кино в Букурещ (1991-1995). От 2001 година работи като режисьор и продуцент в програмата ОWH TV Studio. В допълнение към телевизионната работа Игор Кобилянски режисира документални и късометражни художествени филми, в сътрудничество със студио "Молдова-фильм». Член е на Съюза на кинематографите в Молдова.

Филмите му са получавали престижни награди от международни фестивали и конкурси.

През 2016 году филмът му „Източна афера“ (Молдова, Румъния, Литва) получава две номинации – за "Най-добър сценарий" (Игор Кобилянски) и "Най-добра мъжка роля" (Йон Сапдар и Константин Пушкаш).- ЧАБА ФАЗЕКАШ - Унгария

Чаба Фазекаш е унгарски режисьор.

Завършва Унгарската филмова академия. ПечелиНаграда за най-добър дебют за първияси игрален филм, комедията„Честит рожден ден”/ на унгарската филмова седмица. От 2004 г. режисирана свободна практика телевизионни реклами.

Последният му филм Swing (2014) е историята на три жени от три различни поколения, които пеят заедно, свързани от любовта си към музиката ... и крещящата нужда от бързи пари.

Образование: Академия за драма и филми, Будапеща, Академия Der Künste, Берлин- КИРИЛ РАЗЛОГОВ - Русия

Проф. Кирил Разлогов е селекционер на Московския филмов фестивал.

Руски филмов критик и кутуролог. Президент на Руската гилдията на киноведите и филмовите критици в Русия (от март 2015 г.). Доктор на изкуствата.

Директор на Руския институт за културни изследвания в периода 1989-2013. Автор и водещ на предаването "Культ кино" на ТВ канал "Култура". Автор на 14 книги и около 600 научни статии за история на изкуството и киното, различни културни въпроси.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments