Галерия „Арт Маркони“ представя изложбата „Необятно“ » YEP.bg

Галерия „Арт Маркони“ представя изложбата „Необятно“

Публикувано от YEP.bg на 16 April 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , ,

Изложбата „Необятно“ на Огнян Георгиев ще гостува на варненската галерия „Арт Маркони“. Официалното откриване на изложбата е насрочено за 18,30 ч. на 19 април.

„Всяка картина на Огнян Георгиев е ясно и красиво послание към нас, жителите на прекрасната ни планета Земя. Сетивата му реагират и на най-малките детайли от заобикалящата ни природа, за да предадат нейната естествена и неподправена пищност. За Оги няма любими сезони – има откраднати мигове, в които подгонва каяка си срещу ветровете, яхва АТВ-то и в най-големите партини или просто стъква палатка на пустия плаж“, казва галеристката Ваня Маркова.

„В платната му липсва упрек към  оставените от недобросъвестното човешко отношение следи. Не, че не ги среща – купищата хартии, пластмаса, бутилки…Той залага на възхищението, не на чувството за вина. За него е важно да сподели, да зарази със своята еуфория. Неговите композиции са естествено подбирани, плод на дълги наблюдения, търсене и съзерцание“, допълва галеристката.

Огнян Георгиев обича кавалетния формат и миниатюрата. В чест на ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА  той ще представи първата си голямоформатна творба – „Фичоза” 200/ 110 см.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments