БУТИКОВО - Филм на истинска кино лента прожектират във Варна » YEP.bg

БУТИКОВО - Филм на истинска кино лента прожектират във Варна

Публикувано от YEP.bg на 11 October 2016 | 0 Коментари

Източник: Румяна Попова

Етикети: , , , , ,

Уникална прожекция ще се състои тази вечер в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Култувият филм „99 евро“ на реж. Ян Кунен по скандалния роман на Фредерик Бегбеде „9,99“ ще бъде прожектиран на 35-милиметрова лента.

 

Филмът е част от програмата на Кино-литературния фестивал „Синелибри“. Заснет е през 2007 г. и е отличен с наградите „Люмиер”  и „Златни звезди” за обещаващ актьор, има и номинация за „Сезар” в същата категория – всички за Жослин Кеврен в ролята на Чарли. Икона за феновете на филма обаче става изпълнителят на главната роля Жан Дюжарден, а мнозина дори са на мнение, че неговият екранен властелин на рекламата Октав Паранго , освен всичко друго, и превъзхожда литературния оригинал.  И стилът на романа, и езикът на неговата кино версия може да са твърде авангардни, но авторите им определено са традиционалисти поне в едно – и през 2007-ма, когато почти всички филми се снимат за DCP, „99 евро“ е на „бутиковите“ за XXI век 35 мм.

Зала 1 на Фестивален и конгресен център е единственото място във Варна, а и едно от малкото в България, където може да бъде осъществена прожекция на 35 мм - при това с високото качество, което форматът предполага. А през последните няколко години, макар и често в медиите да наричат филмите „лентата“, варненските киномани не са гледали всъщност нито един филм на истинска кино лента. Така че, ако искате да си доставите незабравимо кино преживяване, зала 1 е мястото – днес от 19 ч.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments