Организаторите на ЕМФ Варна 2018 се присъединяват към тъгата на близките на жертвите и пострадалите в катастрофата » YEP.bg

Организаторите на ЕМФ Варна 2018 се присъединяват към тъгата на близките на жертвите и пострадалите в катастрофата

Публикувано от YEP.bg на 14 April 2018 | 0 Коментари

Източник: Нина Локмаджиева

Етикети: , , , , , , , , ,

Снимка: vesselin-stanev. com

Организаторите на Европейския музикален фестивал Варна 2018 се присъединяват към тъгата на близките на жертвите и пострадалите в катастрофата на магистрала "Тракия". Във връзка с обявения от правителството Ден на национален траур днес, програмата на финалния концерт, с който ще бъде закрит фестивала, се променя. Вместо с предвидената "Празнична увертюра" от Дмитрий Шостакович, концертът ще започне със "Смъртта на Озе" от Първа сюита "Пер Гинт" от Едвар Григ.

Останалите произведения в програмата на концерта са без промяна. Гостът Веселин Станев ще бъде солист в Концерта за пиано и оркестър №3 на Сергей Рахманинов. Той ще излезе на сцената на Варненската опера заедно със Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна под палката на маестро Станислав Ушев.

С посвещение на Сергей Рахманинов и 145-та годишнина от рождението му ще бъде изпълнението на една от знаковите за всеки виртуозен пианист творби на великия руски композитор - Концерт за пиано и оркестър №3. Изключително трудният, но в същото време мелодично богат и завладяващ концерт на Рахманинов е една от емблемите на композиторското му творчество, оставило ярка следа в музикалната история на ХХ век. В програмата на концертната вечер е включена и Увертюра-фантазия „Ромео и Жулиета“ от Чайковски.

Концертът на Веселин Станев в съботната вечер обещава да бъде отличен финален акорд на Европейския музикален фестивал, който тази година започна със световния виртуоз на цигулката Найджъл Кенеди, продължи с филигранните изяви на Ивона Недева и Анжела Маджарова на флейта и арфа, премина с атрактивния джаз-концерт на Дуо Герасимец и разпали страстите с майсторското танго на международния проект Tanguarda.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments