Елица Матеева представя лентата „Една фантастична жена“ в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ » YEP.bg

Елица Матеева представя лентата „Една фантастична жена“ в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“

Публикувано от YEP.bg на 17 May 2018 | 0 Коментари

Източник: Елица Матеева

Етикети: , , , ,

За пръв път варненската публика ще има възможност да дискутира върху  творбата на Себастиан Лелио „Една фантастична жена“, която бе отлоичена с Оскар 2 за чуждоезичен филм. В кратък лекторски модул Елица Матеева ще представи лентата в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“  на 19 май от 10 ч. Чилйската драма притежава особено излъчване заради характерния си магически реализъм.

Режисьорът Себастиан Лелио е роден на 8 март 1974 в Сантяго, Чили. Лелио пробива през 2013 година с великолепната си комедия „Глория“ (на която в момента подготвя римейк с Джулиан Мур) с участието на Паулина Гарсия, която ще изпълни ролята на разведена жена на средна възраст. Режисьорът вече завърши и представи в Торонто новия си филм „Disobediance“, драма за хомосексуалната връзка между две жени, която е в противоречие с ценностите на еврейската общност - централните роли са поверени на зваздния дует Рейчъл Вайс и Рейчъл МакАдамс.

В някои кадри филмът на Лелио „Една фантастична жена“ има емоционален заряд, който може да се сравни с киното на Алмодовар, но като че ли „Една фантастична жена“ е по-лиричен и  меланхоличен.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments