Виртуозите от "East-West Chamber Orchestra" идват с „Романтични теми от Изток и Запад“ » YEP.bg

Виртуозите от "East-West Chamber Orchestra" идват с „Романтични теми от Изток и Запад“

Публикувано от YEP.bg на 8 June 2018 | 0 Коментари

Източник: NIRA Communications

Етикети: , ,

Виолист №1 на планетата Юри Башмет от години е влюбен в Международния музикален фестивал „Варненско лято“, при това връзката на големия Башмет с Варна е толкова силна, че дори когато не може да присъства на сцената лично, духът и енергията му са тук. На 29 юни 2018 г. ценителите ще се запознаят с едно негово творение – Международния камерен оркестър "East-West Chamber Orchestra", в който ръка си подават музиканти от най-висок клас, събрани специално за проекта от Източна и Западна Европа. Заедно с доказаните дарования Сергей Крилов (цигулка) и Ростислав Кример (пиано), те ще изваят на живо пред публиката в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център шедьоври на Менделсон, Чайковски и Аренски, под мотото „Романтични теми от Изток и Запад“.

 

Камерният оркестър "East-West Chamber Orchestra" обединява солисти и водещи оркестранти от Франция, Грузия, Германия, Естония, Италия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Украйна. Неговата цел е укрепването на връзката и културното сътрудничество между Източна и Западна Европа. Членовете на оркестъра са изключителни изпълнители - концертмайстори и водещи музиканти на известни оркестри, професори в музикални академии, лауреати на най-престижни конкурси по цял свят, сред които „Чайковски“, ARD и „Паганини“. Освен с изявените изпълнители оркестърът впечатлява и с подбора на много добри инструменти. Тази рядка комбинация дава изключителното звучене на камерната формация.

Основан през 2015 г. като оркестър „ин резидънс“ на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, формацията всеки сезон изнася концерти в различни страни на Европа. Оркестърът се определя като посланик на международното сътрудничество, мира и културните връзки в Европа и света.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments