Драмата показва отличените с ИКАР, АСКЕЕР и награда ВАРНА свои постановки, за първи път се включва в Европейската нощ на театрите » YEP.bg

Драмата показва отличените с ИКАР, АСКЕЕР и награда ВАРНА свои постановки, за първи път се включва в Европейската нощ на театрите

Публикувано от YEP.bg на 28 August 2014 | 0 Коментари

Източник: Виолета Тончева, ТМПЦ

Етикети: , , , , , ,

Снимка: ТМПЦ - Варна


В новия си, вече 94-ти, творчески сезон Драматичен театър „Стоян Бъчваров” няма да пропусне да покаже отличените с ИКАР, АСКЕЕР и награда ВАРНА свои постановки - „Канкун” от Жорди Галсеран на Стилиян Петров (10 септ., Сцена Филиал), „Ревизор” от Н. В. Гогол (11 септ., Основна сцена) и “Вуйчо Ваньо” от А. П. Чехов (24 септ., Сцена Филиал) на Пламен Марков, „Паметта на водата” от Шийла Стивънсън на Стоян Радев Ге. К. (23 септ., Сцена Филиал), „Ричард III” от Шекспир на Пламен Марков (29 септ., Основна сцена), също нашите любими „Глупаци” от Нийл Саймън на Георги Михалков (12 септ., Сцена Филиал), забавната „Гимнастика за бременни” от Здрава Каменова на Калин Ангелов (18 септ., Основна сцена), очакваната/неочаквана „Измяна” от Харолд Пинтър на Пламен Марков (16 септ., Сцена Филиал), комедиите „Американска рулетка” от Александър Мардан на Костадин Бандутов (19 септ., Сцена Филиал) и „Оскар” от Жан Ален на Борислав Чакринов (30 септ., Сцена Филиал).

„На нашата вярна публика ще поднесем до края на годината 4 нови постановки - комедиите „Всичко наопаки” от Жан Батист Молиер на нашия главен режисьор Пламен Марков и „Свекърва” от Антон Страшимиров на нашия звезден актьор Стоян Радев, който когато се изявява като режисьор, добавя към името си Ге. К. С тях ще се опитаме да сравним френското и българското чувство за хумор”, съобщава Виолета Тончева от ТМПЦ. 

Интересна програма очаквайте и в Европейската нощ на театрите, която тази година ще се проведе на 15 ноември. Варненският драматичен театър ще участва за пръв път в това мащабно начинание, обединяващо всички, които обичат театралното изкуство.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments