„Дивата река“ разказва история от Американския запад, където няма правила, освен тези, които си измислят хората там » YEP.bg

„Дивата река“ разказва история от Американския запад, където няма правила, освен тези, които си измислят хората там

Публикувано от YEP.bg на 6 November 2017 | 0 Коментари

Източник: Виктор Аракчиев

Етикети: , , , , , , , , , , ,

Действието във филма, режисиран от Тейлър Шеридън, се развива в един студен и снежен регион на Американския запад, където няма правила, освен тези, които си измислят хората там, за да оцелеят в суровите условия.

 

Зимата е настъпила в индианския резерват „Wind River”, където Джеръми Ренър, в ролята на Кори Ламбърт, е ловец на диви животни и е близък с повечето от местните хора. Докато търси хищник в планината, който напада добитъка им, той намира замръзналия в снежните преспи труп на 18-годишната Натали. Тя е без обувки и със следи от насилие по тялото си. Оказва, че това е най-добрата приятелка на дъщерята на Кори, която е починала преди 3 години при подобни обстоятелства.

Местната служба на ФБР възлага случая на Джейн Банър (Елизабет Олсън), която е новобранец и е смятана за твърде неопитна, за да се справи. Тя разкрива, че Натали е починала от белодробен кръвоизлив следствие на бързо поемане на студен въздух по време на борба в снега. Въпреки, че има нужда от допълнителен екип на ФБР за разследването, Банър не може да го повика, защото не може категорично да се заключи, че жертвата е била убита.

Тогава Ламбърт и Банър се съюзяват, за да разкрият истината. Те посещават брата на жертвата - Чип, който има проблем с наркотиците. В двора на дома му Ламбърт забелязва следа в снега, която води точно до мястото, където е намерено тялото на Натали. По-нагоре в планината откриват друг труп – този път на мъж, който е починал при подобни обстоятелства. Разкрива се, че това е приятелят на Натали – Мат, който е работил като охрана в близкия обект за добив на нефт.

Сценарист и режисьор на 107-минутната драма е Тейлър Шеридън („Сикарио“ (2015 г.), „На всяка цена“ (2016 г.).


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments