Концерт, вдъхновен от импресарио, работил с Тодор Колев и Леа Иванова, съживява старата романтика » YEP.bg

Концерт, вдъхновен от импресарио, работил с Тодор Колев и Леа Иванова, съживява старата романтика

Публикувано от YEP.bg на 17 June 2017 | 0 Коментари

Източник: Илияна Йорданова

Етикети: , , , , , , , ,

На 17.06. , в голям арт център в столицата ни очаква истински празник на софийския дух, съживяващ корените на старата градска култура. Пеещата актриса Ралица Ковачева-Бежан ще съживи „незабравими“ имена , които са били и все още са част от атмосферата на всеки столичен дом с традиции.

Концертът „Незабравимите“  ще възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето, чрез приятен микс от актьорска игра, познати песни, изсвирени с модерни аранжименти, танго и суинг танци.  Проектът „Незабравимите“ е вдъхновен и в памет на  бащата на Ралица Бежан -   Георги Ковачев, изключителен музикант, акордеонист и пианист от близкото минало. Успешен и обичан импресарио, работил с имена, като Тодор Колев, Леа Иванова, Орлин Горанов, Астор, Васил Петров, Камелия Тодорова и много други.

Песните от 30-те до 70-те, изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, Стефан Воронов, Емил Димитров, група „Домино”, Тодор Колев и други, сега ще бъдат представени от Ралица Бежан - вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби-саксофон и кларинет, Ивелин Иванов - акордеон, Йордан Николов – ударни. Водещ на събитието ще бъде актьорът Георги Грозев.Той  ще излезе като герой от филма „Кабаре“, ще води действието, като разказвач и конферансие. Туко що завършилите актриси  Гергана Цакова и Теодора Рашед, ще пеят, танцуват и участват в атрактивни етюди с кукла и без.  Ралица Бежан ще пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсенене на голямата любов.

Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго, с танците на професионалистите  от Lindy Hop Bulgaria. За атмосферата ще се погрижи и художник по костюмите и декора Адриана Найденова.

За ценителите на фотографското изкуство ще има интересен паралел между „Стара София“ и съвременна София, като лицето на столицата от новия век ще бъде показано от талантливата млада фотографка Елина Нинова, която ще представи и изложба “София-неотмината красота”.

Концертът „Незабравимите“ е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият  нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни. 

Лице на проекта „Незабравимите“ е Ралица Ковачева–Бежан – певица и актриса с множество роли в театъра и музикални  изяви. Ралица е възпитаник на НАТФИЗ. През 1997 г. завършва висшето си образование със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков.  Лицето й е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции („Стъклен дом”, "Столичани в повече",  „Къде е Маги", руския сериал " КУРОРТНЫЙ РОМАН" и мн.др.)


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments