Българо-американски екип представя музикални шедьоври във Варна » YEP.bg

Българо-американски екип представя музикални шедьоври във Варна

Публикувано от YEP.bg на 26 May 2017 | 0 Коментари

Източник: Виолета Филипова

Етикети: , , , , ,

Плод на сътрудничеството между български и американски изпълнители са концертните турнета, които продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ подготвя за това лято. Те се провеждат от 27 юни до 9 юли в градовете Варна, София и Солун. В програмата са включени едни от най-ярките вокално-инструментални произведения на Волфганг Амадеус Моцарт /1756 – 1791/, Франц Шуберт /1797 – 1828/ и Антонио Вивалди /1678 – 1741/, които и изпълнителите, и публиката в цял свят обичат и ценят изключително високо и се прекланят пред мащабността и силата им на въздействие през последните няколко века.

За концертните турнета у нас ще пристигнат Аделфийският концертен хор, Портландскияг симфоничен хор, Тусонският майсторски хор, първият концертен хоров състав на университета „Уест Либърти“ (на снимката), Майсторският хор на университета „Уест Либърти“, Гринуичкото хорово дружество – състави с авторитет и уважавани заради високите им художествени постижения, ръководени от първокласни диригенти. Заедно с тях у нас ще пристигнат и утвърдени оперни певци със завидна артистична кариера и богат музикален репертоар. Партньор във всички концертни програми по време на турнетата е симфоничният оркестър на Пазарджик.

Реквиемът на Моцарт ще звучи в два концерта. Първият е на 27 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна от 19,30 ч. На диригентския пулт ще излезе маестро  Стивън Зофи. Солисти ще бъдат Нан Хеймър - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл - тенор, Райън Бийд – бас. /Билети се продават на билетния център на Фестивалния и конгресен център във Варна и в мрежата на Eventim./Вторият е на 1 юли от 19:30 ч. в концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, диригент ще е маестро Скот Глисън, солисти ще са Линда Кауан - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл – тенор и Райън Бийд – бас.

Другата програма включва две забележителни вокално-инструментални творби – Меса в сол мажор на Шуберт и Глория на Вивалди.

 

„Варна Интернешънъл“

“Варна Интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна.
Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна Интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments