Биографичен филм за дядо Добри с премиера през декември » YEP.bg

Биографичен филм за дядо Добри с премиера през декември

Публикувано от YEP.bg на 26 October 2018 | 0 Коментари

Източник: Бояна Бояджиева

Етикети: , , , , , ,

Дългоочакваният филм за дядо  Добри ''The Silent Angel'' ще бъде представен пред българската публика с официална премиера на 18.12.2018 г. в зала 1 на НДК.

„Започнахме този проект в края на 2014 г“, разказва Неди Джон Крос. Филмът е българо-немска копродукция. Идеята за лентата е на немската продуцентка Уте Еренберг. Сниман е в общо пет държави: България, СAЩ, Германия, Италия и Ватикана.

„Работата по филма беше наистина продължителна. В самото начало планирахме само кратка версия. Причината, за  това първоначално решение, беше базирано на  факта, че дядо Добри не обичаше медийната изява и упорито се опитваше да стои извън полезрението на обективите. Не крия, че това ни направи леко несигурни, от гледна точка на това, какъв точно филм ще успеем да пресъздадем. С времето, обаче някак си успяхме да спечелим доверието му и нещата се промениха. В процеса на работата ни по филма, историите около дядо Добри изплуваха една след друга. И повярвайте ми, неговият живот е истинска палитра от житейски събития и истории. Главната, разбира се е любовта и себеотдадеността му към Бог“, допълва Неди Крос.

Специално място в саундтрака на филма заемат някои от обработките на фолклорни песни на Ку-Ку Бенд. Музиканти от групата ще вземат участие и на премиерата на филма пред българските зрители и така още повече ще подсилят неговите внушения с изпълнения на живо.

Филмът няма абсолютно никаква комерсиална насоченост, той има само една единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за истинския смисъл на живота.

„Ако успеем да накараме поне един човек да го направи, значи сме си свършили  работата добре“, казва Неди Джон Крос.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments