ФЕСТИВАЛ - „Арт Поток“ събира театър, поезия и музика край морето » YEP.bg

ФЕСТИВАЛ - „Арт Поток“ събира театър, поезия и музика край морето

Публикувано от YEP.bg на 19 June 2017 | 0 Коментари

Източник: IGM

Етикети: , , , , , ,

Фестивалът „Арт Поток“, който се организира от Hacienda и Община Царево ще се проведе от 17 до 23 юли. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище. Големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова ще са част от второто издание на културния форум. Зрителите ще гледат Мутафова в култовото представление „Госпожа Стихийно бедствие“ от Алдо Николай, а Лолова ще представи моноспектакъла „Дуенде“ от Федерико Лорка. Останалите пиеси, на които ще се насладят жителите и гостите на Царево са „Ако Роналдо беше Чехов“ и „Дубльори“ от Кенан Тополян - постановка на Елин Рахнев и Хасковския драматичен театър. На сцената ще оживее и комедията „Мъжът на жена ми“ от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински с участието на Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев.

И това лято акцент в „Арт Поток“ ще е изобразителното изкуство. Изложбата „Стефан Божков и приятели“ ще представлява микс от различни стилове, а темата ще е любовта и отношенията ни един към друг. В нея ще вземат участие творците Моника Попова, Валери Чакалов, Евгени Йонов, Валентин Ангелов, Камен Старчев, Георги Миленов, Петринел Гочев, Деян Янев, Калоян Илиев-Кокимото и други.

По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на култовите български рок-групи „Ера“, „Тангра“ и „Гравити Ко“, които се събират специално заради „Арт Поток“. Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов вече подготвят и специален репертоар за феновете си.

Това лято в Лозенец ще стартира и инициативата Prey for Bulgarian poetry. Седем популярни личности са подбрали части от произведения на седем български поети, вдъхновени  от морето и любовта. През седем поредни четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на разрешените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове. „Вярваме, че ще накараме много от минувачите да спрат и отделят по няколко секунди, за да  прочетат  уникалните стихове. А и също, че всеки, който се докосне до поезията, ще стане малко по-добър, по-усмихнат и влюбен в човека до себе си и морето“, сподели Тодоранов. Произведенията ще бъдат избрани от: Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по журналистика, Димитър Тодоранов – Hacienda, Любо Киров - музикант и певец, Митко Щерев - композитор, Роси Кота - писателка на приказки, Стефан Божков – художник и Татяна Лолова – актриса.

Новият сезон в Лозенец ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 23 юни.

Малко преди началото на летния сезон бе пуснат в социалните мрежи и специален видеоклип,  който вече се радва на огромна популярност. Концепцията и режисурата са на Димитър Тодоранов, оператори са Георги Кръстев и Владо Василев, а  редактор Стефан Божков. Във видеото участие взимат моделките Велина Узунова и Сара Драгулева от „Ивет Фешън“, а гласовете зад кадър са на актьорите Лиза Шопова и Стефан Сърчаджиев-Съра. Лайтмотивът този сезон е, че всичко което ни се случва, със сигурност е отговор на нашите молитви, съкровени желания и дори подсъзнателни мисли.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments