Антония Дончева подреди благотворителна авторска изложба » YEP.bg

Антония Дончева подреди благотворителна авторска изложба

Публикувано от YEP.bg на 4 June 2018 | 0 Коментари

Източник: Стела Ерера

Етикети: , , , ,

Авторска изложба на художничката  Антония Дончева – Доня ще бъде открита днес от 20 ч. в пиано бар „Poison“ в столицата. Експозецията е озаглавена „Музика в цветове“. Всички събрани средства от закупуването на картините ще бъдат дарени за скъпо струващи медикаменти за деца и младежи, страдащи от заболявания, които водят до различна степен на атрофия на бъбреците.

В изложбата ще бъдат представени над 20 картини, обединени от мотото „Музика в цветове“. Основна роля в събитието ще имат гостите, който чрез закупуването на избрани от тях произведения,  реално ще дарят средства на нуждаещите се деца.

„Музика в цветове“ е вдъхновена от децата ми – Александра, с нейната китара и безграничната си любов към музиката и Здравко – със своята наивна увереност за изначалното добро у човека  и характерния си начин да забелязва  красивото у всеки от нас и в природата“, споделя авторът Антония Дончева – Доня.

Гостите на изложбата ще имат възможност да се докоснат до нейни 20 творби, създадени само с маслени бои.

Публиката ще има възможност да се наслади и на концерт с класически китари, изпълнен от ученици от Национално музикално училище "Л. Пипков". По този начин и малките творци  ще изразят своята подкрепа към нуждаещите се деца и младежи.

Изложбата ще бъде отворена за посетители и дарители от  5-и до 10-и юни в галерия Punto Art Bazaar в София.

Антония Дончева – Доня е на 34 години, родена в София.  Започва да рисува още като дете. Завършва средното си образования със специалност дърворезба и реставрация на мебели. Вдъхновението за авторската изложба„Музика в цветове“ идва от нейните деца. Решението да дари всичките си картни за благотворителна кауза е породено от желанието й да твори добро, чрез изкуството си. За направата на творбите си Антония използва само маслени бои.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments