Албена Маркова: Златният залез над Каварна беше истински подарък за търпението ни » YEP.bg

Албена Маркова: Златният залез над Каварна беше истински подарък за търпението ни

Публикувано от YEP.bg на 12 May 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , ,

Албена Маркова е родена в София. По образование е инженер.  Влюбва се във фотографията преди 12 години. Неин любим сюжет е природата. С лекота тя успява да улови  цялата й мистика и красота. Стилът на Албена е ярък и запомнящ се. В кадрите й оживяват различни пленителни места не само от България, но и от чужбина. Преди дни тя се завърна от пленер по Северното Черноморие.

-           Албена, преди броени дни завърши фотографският пленер „Фотография, приключения, божури“, който организирахте заедно с Галин от Каяк Трип Каварна и Тихомир от „Фотосинтезис“. Кои бяха най-вълнуващите моменти?

-          Това бе един от най-вълнуващите фотографски пленери в България.  Любовта към фотографията и суровата и все още съхранена дива красота на Северното Черноморие събра 32-ма души от цяла България. Най-малкият участник беше на 7 годинки, а най-възрастният бе над 65. В продъжение на 4 дни „гонехме“ изгреви и залези по култовите места Болата, Тюленово, Камен бряг и Калиакра. Основна тема бяха дивите божури на Яйлата, които са в пика на цъфтежа си по това време на годината.

Това е втори по рода си пленер, който организирахме заедно с Галин от ТРИП Каварна и Тишо от „Фотосинтезис“, след първия, който направихме 2014-а година и с това популяризирахме Яйлата и божурите. В следващите години тази локация стана любимо място на фотографите от цяла България. Идват колеги даже и от Румъния. Тази година наш домакин беше Краси от къща за гости „Левана“, едно уникално и направено с много любов място за отдих, което се намира в Българево.

Всъщност една от главните цели на подобни пленери е представяне и популяризиране на красотата на прекрасната ни България.

-          Имаше ли по-екстремни моменти?

-          Времето не беше с нас през всичките дни, но златният залез над Каварна беше истински подарък за търпението и упоритостта ни. Също така последната сутрин изгревът при божурите беше красив с процеждащите се лъчи на слънцето през плътната облачност.

-          Има ли интерес към подобен род прояви?

-          Последните години интересът към подобен род събития е много голям, защото това е прекрасен начин хора, настроени на една вълна и с общо светоусещане, да се съберат на едно място и да обменят опит и идеи.

-          Да очакваме ли изложба, в която да включите най-сполучливите кадри?

-          За изложба не сме мислили, но има събран страхотен снимков материал не за една, а за две изложби. Очакваме да се появи спонсор, който да подкрепи тази идея. Всяка форма на популяризация на прекрасното ни Северно Черноморие е добре дошла и би работила за общото благо на всички ни!

Интервю на Емилиян Ялъмов

ФОТОГРАФИИ НА УЧАСТНИЦИ ВЪВ "ФОТОГРАФИЯ, ПРИКЛЮЧЕНИЯ, БОЖУРИ"

Вася Константинова

Владо Арнаудов

Емилия Манолова

Жени Маджарова

Марина Стоичкова

Милен Марков

Живко Казаков

Зоран Тодоров

Ивайло Киряков

Ира Франк

Калоян Марков

Людмила Дацева

Роси Николова

Константин Илиев

Стоян Павлов


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments