ВИЗИТА - Най-влиятелният винен критик в света лично ще оценява българските вина през юли » YEP.bg

ВИЗИТА - Най-влиятелният винен критик в света лично ще оценява българските вина през юли

Публикувано от YEP.bg на 1 May 2013 | 0 Коментари

Източник: www.pressbox.bg

Етикети: , , , , , , , , , ,

Снимка: PR Refresh / Pressbox.bg

Най-голямото име в света на виното ще посети България в средата на месец юли, за да дегустира български вина. Робърт Паркър пристига в страната ни по покана на Евгени Ангелов – съветник на президента на Република България по икономика и иновации, пишат на страниците си нашите партньори от Pressbox.bg, позовавайки се на информация от Христина Христова.

Гостуването на Робърт Паркър в България е признание, както за държавата ни, така и за винопроизводителите ни, които ще имат уникалния шанс да предоставят свои избрани вина за дегустация“, сподели Евгени Ангелов.

Името на Робърт Паркър отдавна се е превърнало в легенда в света на виното. Той е най-влиятелният винен критик в света. Неговите рейтинги, основани на 100-точкова скала, често се различават от тези на останалите известни винени критици. През 1978 година той създава бюлетина The Wine Advocate и много скоро се превръща най-влиятелният винен критик в Америка, а впоследствие и в света.

През 2002 година той създава онлайн проекта си www.erobertparker.com, където към днешна дата има над 225 хиляди ревюта и дегустационни бележки за вина от цял свят. www.erobertparker.com е най-посещаваният сайт за вино в света. Дегустационните му бележки в бюлетина The Wine Advocate са в основата на винената критика в Америка. Неговите рейтинги са се превърнали в главен фактор при определянето на цената на някои вина. Известно е, че самият Паркър лично дегустира вината само на три региона – Бордо, Калифорния и Рона. От няколко години той остави Рона и Калифорния на своя екип и в момента единствените вина, които получават персоналната му оценка са тези от Бордо. За всички останали области по света, той е създал екип от винени специалисти, които следят и дегустират вината по региони.

За визитата си в България, Робърт Паркър ще направи изключение, като лично той ще дегустира вината на родните производители.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments