Гурме » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през October 2013

Винени перли от поречието на Струма представиха сомелиери във Варна

Публикувано от YEP.bg на 31 October 2013

Tags: , , , , , , , ,

katja vicheva vino Снимка: Yep. bg Букет от винени перли от поречието на река Струма бяха представени при Катя Вичева във Варна вчера. Ценителите опитаха Шардоне, Розе, Мерло и Каберне Совиньон на популярен винарски комплекс от полите на Рила. Той разполага с 500 дка собствени лозови масиви.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Със заешко в рататуй, пиле лютика, египетска салата и плата със сирена гостиха известен французин

Публикувано от YEP.bg на 24 October 2013

Tags: , , , , , , , , , , , ,

az wolfifrance Снимка: Гергана Вълчева Собственикът на винарна „Дарзалас” Димо Атанасов даде вечеря за своя приятел от Франция Антони Пере. Шеф Мадлен Мянкова приготви за случая заешко в рататуй, пиле лютика, египетска салата и плата със сирена. На масата бяха дегустирани скъпи френски гроздови елексири. Сред тях Шабли 2011 от Северна Бургундия и червено вино от Шато Айди.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Каберне Фран събра ценители при Катя Вичева

Публикувано от YEP.bg на 24 October 2013

Tags: , , , , , ,

az wolfi degustacija Снимка: Гергана Вълчева Каберне Фран бе темата на винената дегустация, чиито домакин беше вчера вино и арт бутика на Катя Вичева в морската столица. Ценителите на червеното вино опитаха производство на пет класни български изби. В чашите бяха наляти вина от 2011 и 2012 г.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

New York пренася модата Beer Pong във Варна, и тук ще си целят пивото с топчета за тенис на маса като в колежите на Америка

Публикувано от YEP.bg на 17 October 2013

Източник: New York Restaurant

Tags: , , , , , , ,

beer Илюстрация: New York Restaurant Нова мода наречена Beer Pong е на път да завладее морската столица. Забавен спорт, който се упражнява в колежанските среди на Америка, но у нас е слабо познат, ще се практикува в ресторант New York до Медицински университет «Д-р Параскев Стоянов» във Варна.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Френски шеф-готвач ще бъде аниматор на „Седмицата на вкуса” във Варна

Публикувано от YEP.bg на 13 October 2013

Източник: Франкофонски център - Варна

Tags: , ,

Entre les Bras BG 2 Постер: Франкофонски центърВъв Франкофонски център – Варна от 14 октомври стартира седмицата на вкуса. Целта, която си поставят организаторите е да се стимулират хранителните навици, вписващи се в модела на умерения и далновиден начин на живот. Всеки ден от седмицата ще има по едно тематично вечерно мероприятие.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Октоберфест с вурстчета и бира вече и в София

Публикувано от YEP.bg на 6 October 2013

Източник: Нина Никол

Tags: , , , , , ,

vurst ok Снимка: Нина Никол Едно от най-известните събития в Германия, както и най-големия празник на бирата в света Октоберфест вече се празнува и в София, съобщи Нина Никол. Интермецо лоби бар в Кемпински хотел Зографски събира почитателите на кехлибарената течност и наденичките.

0 Коментари | Разгледай цялата статия