Гурме » YEP.bg

Преглед на статии, публикувани през June 2013

ДЕВОЙКИ ФРАНЦУЗОЙКИ - Нов елегантен бутик съчетава вино и изкуство в морската столица

Публикувано от YEP.bg на 28 June 2013

Tags: , , , , , , , , , , ,

dfran 1 Снимки: Емилиян Ялъмов Нов елегантен бутик отвори врати във Варна със стилен коктейл вчера. Той съчетава предлагането на престижни марки вино и произведения на изкуството. Новото средище за ценители носи закачливото име „Девойки французойки” и зад него стоят две дами, които са популярни имена в сомелиерските среди на морската столица. Събитието бе уважено от зам.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Забъркват мохито с кубински ром за сърцето на наша певица

Публикувано от YEP.bg на 28 June 2013

Източник: ICreative

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Elica ok Снимка: ICreative Нестандартна битка в кубински стил подготвят този уикенд. Мъже ще се конкурират по правене на най-вкусното мохито, за да да събудят страстта в няколко дами. Сред тях е певицата Елица Наумова, която стигна до финала на първия сезон на „Гласът на България”, съобщават ICreative. Горещата битка ще се развихри в Бар La Cubanita на 29.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Френската кулинарна магия завладява половин Варна за седмица през юли

Публикувано от YEP.bg на 27 June 2013

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Flag France Седмица на френската кухня ще се проведе през юли във Варна. В нея се включват 4 елитни ресторанта. Всеки един от тях е избрал свое заглавие за срещата си с почитателите на специалитетите от страната на Наполеон и Айфеловата кула.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Енолог Симо Симов: Белите вина имат кратък живот и с времето губят от чара си, на дегустация не се ходи напарфюмиран

Публикувано от YEP.bg на 24 June 2013

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

somelieri enolog simov Снимка: Емилиян Ялъмов *Белите вина имат кратък живот. Много са финни и трябва да се консумират в рамките на 1-2 години. После започват да губят от чара си. *Това заяви във Варна енолог Симо Симов. Доброто вино отлежава във френски дъбови бъчви.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Сомелиери разкриха тънкостите на винодегустацията

Публикувано от YEP.bg на 23 June 2013

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

kurs somelieri Снимка: Емилиян Ялъмов Курс разкри тънкостите на винодегустацията. В рамките на няколко часа в ресоранта на хотел „Бест Уестърн” (пред представители на медиите) председателката на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) Стефка Свещарова обясни етапите, през които преминава оценката на дадено вино. Тя се прави по 100-точкова скала като се съблюдават най-общо външен вид, аромат и вкус.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Забъркват марината за говеждо филе с бърбън уиски

Публикувано от YEP.bg на 21 June 2013

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

whisky ok Снимка: YEP. bg Уискито не е само за пиене, става ясно от препоръките, които дават вещи в кулинарните магии. С бърбън можело да се забърка страхотен сос, който да послужи при мариноване на говеждо филе. За направата на соса се комбинират различни пропорции червен винен оцет, зехтин и.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Джолан с манатарки едва не подпали къщата, Мариана Попова сериозно засегната от държанието на гостите си

Публикувано от YEP.bg на 13 June 2013

Източник: Кристина Георгиева, Нова Броудкастинг Груп

Tags: , , , ,

Chereshkatanatortata01 ok Снимка: Нова Броудкастинг Груп През следващата седмица „Черешката на тортата” поставя рекорд по силни емоции и горещи приключения, съобщава Кристина Георгиева. Малък пожар, домашна питка "Бедствие" и общ заговор на звездите са изпитанията, с които ще трябва да се преборят Мариана Попова, Аксиния, Явор Гигов, Наско и Станислав Дочев.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

Готвачът на Таркан бърка специални ориенталски блюда в София, Асдис Ран впечатлена от кухнята

Публикувано от YEP.bg на 12 June 2013

Източник: Красимира Русинова

Tags: , , , , , , , , ,

Turk 3 ok Снимка: Огнян Илиев Ледената кралица от Исландия Асдсис Ран остави за момент грижите за фигурата си и се отдаде на кулинарните изкушения (които приготви в столицата) Буркан Топаш, съобщи за Yep. bg. Красимира Русинова. Топаш бе повикан специално от Измир за откриването на елитен турски ресторант в столицата.

0 Коментари | Разгледай цялата статия

ГУРМЕ ПОД ПРИКРИТИЕ – Скоро във Варна ще предлагат ястия с трюфели, произведени у нас, чакаме „Сълзата на Орфей”

Публикувано от YEP.bg на 10 June 2013

Източник: www.urban-mag.com

Tags: , , , , , , ,

somellier urban mag Снимка: Urban-mag. com *Опитваме се под прикритие да създаваме гурме култура, когато дойде някой клиент и го пожелае*. Това заявява в интервю за нашите партньори от Urban-mag. com Любомир Стоянов (в костюм на снимката), ресторантски мениджър на годината за 2006 г. и „Сомелиер на България” за 2006 и 2007 г.

0 Коментари | Разгледай цялата статия