Варна се превръща във винена и гурме столица през април » YEP.bg

Варна се превръща във винена и гурме столица през април

Публикувано от YEP.bg на 13 March 2018 | 0 Коментари

Източник: БАСВ

Етикети: , , , , , ,

Снимка: Архив

За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) и Българската асоциация за кулинарна култура организират във Варна  „Фестивал вино и храна”. Партньор на събитието, което ще се проведе в дните от 13 до 15 април 2018 г., е Община Варна. Фестивалът  продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

„На изложението винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят своя продукт.  Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператоритеи са разработени специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена““, отбелязват организаторите.

В специална гурме-зона , организирана от шеф   Петър Йоргов и екипът му  от Българската асоциация за кулинарна култура, ще се проведе  съпътстващ Гурме фестивал "Варна 2018“.

Гост-готвачи с авторски менюта подготвят зоната, където се работи само с натурални и екологично чисти био продукти, като всичко се приготвя пред очите на посетителите. Изложението предлага  и sreet food  зона - бъргър,  пица с квас и  селекция от крафт бири.

Желанието и амбицията ни като  организатори е да разширяваме зоната на кулинарните предизвикателства, казват от БАСВ. Съпътстваща програма  на   „Фестивал Вино и Храна Варна 2018“ ще бъде развитието на кафе културата в България

В трите дни на Изложението ще се проведе  Регионалното  състезание ЛАТЕ АРТ.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments