Световни знаменитости опитаха шопска салата и печен патладжан » YEP.bg

Световни знаменитости опитаха шопска салата и печен патладжан

Публикувано от YEP.bg на 14 October 2017 | 0 Коментари

Източник: Илиана Йорданова

Етикети: , , , , , ,

Жаклин Вагенщайн запозна световноизвестните си колеги Кийра Чаплин и Бруно Куле с кулинарни шедьоври. Създателката на първия по рода си кино-литературнен фестивал за екранизации по книги CineLibri (11-22- октомври) се събра с част от журито на вечеря в столицата. Тя реши да изненада гостите си, в стила на изкуството, което ги събира, с естетически и елегантно приготвени ястия, поднесени с фантазия.

Във вдъхновяващата обстановка с вкусна храна, бяло вино и невероятна панорамна гледка на Руската църква, те обмениха идеи и коментираха  сполучливите адаптации на книги в киното.

Внучката на Чарли Чаплин - Кийра Чаплин и един от най-продуктивните и награждавани европейски филмови композитори Бруно Куле, наблегнаха на салатите и здравословните ястия, без месо.

Освен класическата шопска салата, гостите опитаха и от интересни съчетания с печен патладжан, чушка, краве сирене, сусамово олио, семена от тиква и слънчоглед, както кюфтенца с киноа и спанак, поднесени с чеснов сос.

Кийра Чаплин пристигна у нас, за да бъде част от журито на третото издание на  кино-литературнния фестивал CineLibri. Станала известна още на 17 години, тя до ден днешен не излиза от светлините на прожекторите. В историята си има редица модни изяви, в момента управлява филмова компания, подкрепя независимото кино, занимава се с музика и благотворителност и намира вдъхновение в писането.  Другият член на журито – композиторът Бруно Куле, е популярен с близо 90 саундтрака, десетки номинации и награди за престижни отличия, включително номинация за „Оскар“. По време на фестивала той представя филма „Дневникът на една камериерка“, на който е композитор.

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments