Сомелиери разкриха тънкостите на винодегустацията » YEP.bg

Сомелиери разкриха тънкостите на винодегустацията

Публикувано от YEP.bg на 23 June 2013 | 0 Коментари

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Снимка: Емилиян Ялъмов

Курс разкри тънкостите на винодегустацията. В рамките на няколко часа в ресоранта на хотел „Бест Уестърн” (пред представители на медиите) председателката на Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите (БАСВ) Стефка Свещарова обясни етапите, през които преминава оценката на дадено вино. Тя се прави по 100-точкова скала като се съблюдават най-общо външен вид, аромат и вкус. Готвач №1 на България за 2009 г. Петър Йоргов свещенодейства в кухнята и поднесе изискани специалитети с трюфели, октопод, скариди и сьомга. Всяко от блюдата бе специално приготвено като съчетание към бяло, розе или червено. Технология на направата на вино и лекция за разликите между тихи, шумящи и специални вина изнесе енолог Симо Симов. По време на курса се извърши дегустация на вино Premiere, което до броени месеци се очаква официално да стъпи на пазара. От БАСВ стартират и лятно училище за аромати и вкусове при винодегустация, стана ясно на събитието. На него присъства също Георги Филипов, който е зам.-председател на БАСВ.

Сомелье раскрыли тонкости дегустации вина

Мастер-клас раскрывает тонкости вино дегустации. В рамках нескольких часов в ресторане отеля "Best Westhern" ( в присутсвия представителям СМИ) председатель Бологарской асоциации сомелье и ценителей вин, Стефка Свещарова выяснила этапы через которые оценивается данное вино. Оценка дается по 100-баловой скале, как на первом месте учитавается внешний вид, качество аромата и вкус. Шеф-повар №1 Болгарии- Петр Йоргов, священнодеиствовал в кухне приподнося изисканные блюда - из трюфелей, осьминогов, креветках и ласосью. О технологии изготовления вина и лекция о различиях тихих, игристых и специальных тип вин, рассказал энолог Симо Симов. Во время мастер-класа продегустировали вино Premiere, которое ожидается через несколько месяцов официально выйти на рынке. Из асоциации сомелье и ценителей вин, стартируют и летние школы ароматов и вкусов винодегустации, выяснилось во время события, на котором присутствовал и Георги Филипов- зам председатель асоциации.

Перевод Аси Ивановой - Зизу

 

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments