Професионална дегустация на испанско „течно злато“ правят във Варна » YEP.bg

Професионална дегустация на испанско „течно злато“ правят във Варна

Публикувано от YEP.bg на 9 April 2018 | 0 Коментари

Етикети: , , , , ,

Снимка: Личен архив на Радослав Елефтеров

Професионална дегустация на испански екстра върджин зехтини. Това ще могат да направят почитателите на здравословното хранене и „течното злато” – зехтина в морската столица. Дегустацията ще бъде в рамките на Фестивал “Вино и храна“, който ще бъде официално открит на 13 април. По време на събитието ще бъде изнесена интересна и полезна информация за испанските зехтини, като: - кратка история на маслината и зехтина - сортовете маслини в Испания - видове зехтини и начин на производство - как се дегустира зехтин - качества и кулинарно приложение.

Лектор ще бъде Радослав Елефтеров, който през май 2017 г. завършва професионален курс за обучение на сомелиери на зехтин към Международното училище за сомелиери в Мадрид. Училището е избрано за най-доброто учебно заведение за сомелиери за 2017 г. Специален гост на ''Фестивал Вино и храна'' ще е и Търговския директор на фирма за Биологично производство на зехтин Хавиер Лоренцо. Фирмата се намира в провинция Албасете, Испания.

 

 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments