Показват реплика на Венера Милоска от шоколад » YEP.bg

Показват реплика на Венера Милоска от шоколад

Публикувано от YEP.bg на 25 October 2017 | 0 Коментари

Източник: Невяна Троянска

Етикети: , , ,

Най-„щастливият“ десерт – шоколадът, ще властва от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателен център във Варна. Необичайното изложение ще събере за първи път в морската столица шоколадови скулптури с човешки ръст, презентация на уникален розов и син шоколад, оцветен с ядливи водорасли, шанс за посетителите да сътворят свой шедьовър със специални маркери с какаово „мастило“ от бял, млечен или натурален шоколад и още много изненади от сладкия деликатес с най-високо съдържание на „хормона на щастието“.

 8 фигури - копия на класически произведения на изкуството, някои от които с човешки ръст, покрити с глазура от висококачествен белгийски шоколад, ще изкушават погледа и обонянието на гостите на изложението. Теглото им също е впечатляващо – репликата на Венера Милоска тежи 67 кг, Момичето с кошниците – почти 90 кг, а Жената с делвите – цели 110 кг, поясни шеф-сладкарят Ради Стамболов – ваятел на шоколадовите произведения на изкуството и един от инициаторите на нестандартната експозиция.

В рамките на изложбата - на 28 и 29 октомври, за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. От 11:00 до 13:00 часа през двата дни майстор шоколатиер Анелия Георгиева ще представи на гостите историята на шоколада, която датира от три хилядолетия, ще им даде ценни съвети как се готви с какаовото лакомство и за какво да внимават когато четат етикетите на вкусния десерт. През последния уикенд на октомври посетителите ще могат да дегустират различни видове шоколад и да видят с очите си шоколад с нестандартна окраска в синьо и розово.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments