ДИКТАТОР - Най-добрият ни барман в стила „Класика“ сподели съставките на авторския си коктейл с шампанско, с който спечели титлата » YEP.bg

ДИКТАТОР - Най-добрият ни барман в стила „Класика“ сподели съставките на авторския си коктейл, с който спечели титлата

Публикувано от YEP.bg на 27 April 2015 | 0 Коментари

Източник: Мария Панчева

Етикети: , , , , , , , ,

В София се проведе Националното първенство на Българската асоциация на барманите /БАБ/, на което най-добрите наши бармани демонстрираха своите умения и се състезаваха за овациите на публиката и одобрението на престижното международно жури. Васил Колев защити двете си световни титли, като стана национален шампион в категорията „Класика“, а Тихомир Михайлов /победител „Флеър“/ направи страхотно шоу, с което доказа, че не случайно е сред най-добрите флеър майстори на световната сцена. Двамата финалисти ще представят страната ни на предстоящото Световно първенство за бармани, което за пръв път ще се проведе в България между 10 и 15 октомври тази година. Президентът на БАБ Пенчо Пенчев, който връчи наградите на победителите, е уверен, че те ще защитят достойно високата репутация на родните бармани, още повече, че това предстои да се случи на „домашен терен“.  Самият той е записан в четири пъти в книгата на Гинес за предлагане на най-голям асортимент от коктейли.
Двата дни на Националното първенство бяха изпълнени с много емоции и богата програма, включваща и избор на най-добър млад барман, различни категории коктейли и специализирано изложение. Участваха 30 бармани, сред които и 4 жени.
Най-модерните тенденции при коктейлите са все по-широкото използване на био продукти, включително на зеленчуци, за тяхното приготвяне и украса, като за сметка на това намалява употребата на захар и подсладени напитки. Тези „здравословни“ елементи обаче в никакъв случай не са за сметка на вкуса и качествата. Според националния шампион в стила „Класика“ Васил Колев предпочитанията на българите за коктейли все повече се култивират и рафинират и ако доскоро са се търсили по-остри вкусове, сега се цени добрия букет и оригиналния аромат.
Най-добрият ни барман в стила „Класика“ сподели и съставките на авторския си коктейл с шампанско „Диктатор“, който му донесе поредната титла: 90 мл шампанско, парче кора от лайм, 4-5 листа босилек, 5 мл сироп от кестен, 20 мл ликьор личи и 20 мл плодов ром от малини.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments