18-годишната Моника Велева е първият „Най-добър любител сладкар и пекар на България“ » YEP.bg

18-годишната Моника Велева е първият „Най-добър любител сладкар и пекар на България“

Публикувано от YEP.bg на 8 December 2016 | 0 Коментари

Източник: Knowbox

Етикети: , , ,

След 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в Bake Off: най-сладкото състезание по NOVA. Тази вечер Моника Велева (18 г., София) заслужено стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“.  

 

До финала на шоуто достигнаха четирима участници – Анита, Десислава, Георги и Моника. Експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски се погрижиха последните изпитания в предаването да откроят най-добрия от тях. През целия първи сезон на състезанието  участниците се притесняваха от рецептата за хилядолистно тесто, по-познато като бутер тесто, но точно това беше последното им изпитание за сръчност. Те трябваше да приготвят десерта „Милфьой“ с крем „Шантили“ и малини. Шеф Юлия Панджерова беше спестила основни стъпки от процеса на приготвяне на тестото, но типично в духа на състезанието, участниците черпеха идеи един от друг.

След експертната оценка на четвърто място беше класиран десерта на Георги, на трето – Анита, на второ – Деси, а първото място беше отредено за Моника. Нейната любима 3D торта във формата на миньон също спечели овациите, както на журито, така и на останалите участници.

Преди големия финал равносметката показа, че макар и само на 18 години, Моника е един от участниците, които през цялото време бяха на челните места в шоуто. Във втория епизод на “Bake Оff: най-сладкото състезание“ Моника стана Звезда на деня. Тя спечели  експертното жури с нейната фокача с хумус, която двамата кулинарни виртуози определиха като най-вкусна, а баницата й беше единствената добре опечена и с тънки и въздушни кори.

Осемнайсетгодишната ученичка от София от малка се интересува от сладкарство и пекарство и сподели, че да бъде първият „Най-добър любител сладкар и пекар“ е доказателство, че е поела в правилната посока.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments