Международни експерти ще отличат най-добрите вина и високоалкохолни напитки на Черноморието » YEP.bg

Международни експерти ще отличат най-добрите вина и високоалкохолни напитки на Черноморието

Публикувано от YEP.bg на 25 May 2018 | 0 Коментари

Източник: www.blackseawine.ru

Етикети: , , , , , , ,

V Черноморски форум на винопроизводството 2018 (ЧФВ) ще се състои от 27 до 29 юни т.г. в курорта "Златни пясъци". Гостите ще могат да посетят изложението за вино и високоалкохолни напитки, произведени в Черноморския регион, Кавказ и на Балканите, а също така да вземат участие в мероприятията на V Черноморски форум на винопроизводството.

На изложението ще могат да бъдат дегустирани вина от 20 страни от региона. Форумът се провежда под патронажа на Международната организация на лозарството и винопроизводството и с подкрепата на Министерството на селското стопанство на Руската Федерация и Съюза на енолозите в България.

За първите четири години, в различни събития на форума, са взели участие около 1500 души от повече от 400 компании и организации, представляващи 30 държави.

В рамките на форума се провежда международен дегустационен курс "Вината на Черно море". За наградите в 11 категории се съревновават производители на вина, коняци и други спиртни напитки. Дегустационата комисия на конкурса се състои от водещи експерти от Армения, Азербайджан, България, Гърция, Грузия, Македония, Русия, Румъния, Сърбия, Хърватска и др. Председател на комисията е Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България.

Домакин на събитията е хотел DoubleTree by Hilton.


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments