КУЛИНАРНИ МАГИИ - „Кралят на кактуса“ ще свещенодейства в кухнята на култов столичен рок бар » YEP.bg

КУЛИНАРНИ МАГИИ - „Кралят на кактуса“ ще свещенодейства в кухнята на култов столичен рок бар

Публикувано от YEP.bg на 19 April 2016 | 0 Коментари

Източник: ICreative

Етикети: , , , , , ,

Шеф Джей Маккарти, един от най-добрите американски готвачи, идва у нас, за да демонстрира своя уникален тропически стил на готвене. Наречен още „Кралят на кактуса“ (заради страстта му към използване на тази съставка в храната), той ще  демонстрира своите умения дори с жива връзка. На 20.04., сряда, Шеф Джей Маккарти ще акцентира на чудесата, които прави с телешкото, в кухнята на култов столичен рок бар, а феновете ще гледат майсторлъка му на живо, на екран в бара, докато се наслаждават на любимата музика.

 

Кулинарният спец ще приготви типично за рок атмосферата меню, което ще включва American burger, All beef hot dog и BBQ Pulled beef sandwich. Макар и да звучат доста традиционно, тези вкусотии ще имат уникален и непознат до момента вкус, благодарение на малките „магии“ и „тайни“, които Шеф Джей Маккарти влага в начина си на готвене и в съставките.

Кулинарният спец е признат от критиците за един от най-обещаващите готвачи на американската сцена. Роден в Ню Йорк, отраснал в Ямайка, и получил образованието си в Тексас – този мултикултурен кулинарен мечтател е превърнал разнообразната храна в уникален и иновативен стил, който му е спечелил многобройни награди и отличия. Посочен за най-добрият шеф на Сан Антонио, той се радва още и на престижната  награда на „Избор на критиците“ на тексаския Hill Country Food and Wine фестивал в Остин. Освен това, Маккарти е и сертифициран кулинарен професионалист от Международната Асоциация на Професионалните Кулинари. Това е рядко отличие, базирано на строг изпит, установяващ познанията по кулинарно изкуство и наука. Също така е ръководил кухните на HEB Central Markets, на небезизвестния Американ Ориент Експрес и много други. Маккарти е посетил много държави, вдъхновявайки редица готвачи и споделяйки идеи като консултант за Texas Beef Council, Nebraska Beef Council и Американската федерация за износ на месо. Той е съавтор на книгите “Traveling  Jamaica with Knife”, “Fork and Spoon” и неговите мнения и препоръки са публикувани в многобройни издания. Шеф Джей Маккарти идва у нас по покана на Vivenda. 


Добавете вашият коментар

Коментари, които не отговарят на условията за коментиране ще бъдат изтривани!

Коментари

Никой не е коментирал на тази страница все още.

RSS емисия за коментарите на тази страница | RSS feed for all comments